nenad nešić

Ministar sigurnosti BiH: Uhićeno deset krijumčara ilegalnih migranata

28.02.2024 u 13:38

Bionic
Reading

Policija u BiH do sada je uhitila najmanje deset osoba za koje je utvrđeno da su pripadnici kriminalnih skupina povezanih s krijumčarenjem migranata, izjavio je u srijedu ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić

U izjavi, koju je prenio portal "Dnevnog avaza", Nešić je potvrdio kako u BiH djeluje barem šest takvih organiziranih kriminalnih skupina, što je u utorak kazao i hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović tijekom obilaska međudržavne granice u pratnji novinara.

"To je u stvari naša informacija koju su iz Uprave za granicu MUP-a Hrvatske podijelili medijima. Naše sigurnosne agencije već su radile na tom planu. Određeni broj osoba je uhićen, a za jedan broj njih će biti provedena ekstradicija", kazao je Nešić dodajući kako je riječ o najmanje deset takvih osoba, a neke od njih traži Srbija.

Ministar tvrdi kako je suradnja s policijama Hrvatske i Srbije dobra te kako sigurnosne agencije iz BiH zajedno s njima rade na neutraliziranju kriminalnih skupina sastavljenih od naoružanih migranata.

"U predstojećem razdoblju provest ćemo nove akcije i imat ćemo rezultate. Na žalost, migrantska kriza je pogodovala razvijanju 'biznisa' krijumčarenja ljudi i za to se uzimaju novčani iznosi koji nisu tako mali. To predstavlja novu granu organiziranog kriminala", upozorio je ministar sigurnosti BiH.