novA vlada

Ministar Ćorić: Ne vidim problem da u Vladi budu predstavnici manjina

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 07.07.2020 12:22
  • Objavljeno 07.07.2020 u 12:22
Tomislav Ćorić

Tomislav Ćorić

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Ministar zaštite okoliša i energetike u tehničkoj Vladi Tomislav Ćorić izjavio je u utorak da ne vidi nikakav problem da u novoj Vladi jedan od ministara bude predstavnik nacionalnih manjina koji su joj dali podršku

'Suradnja s nacionalnim manjinama, barem iz perspektive članova Vlade, bila je jako dobra. Ne vidim nikakav problem da i u hrvatskoj Vladi jedan od ministara bude predstavnik nacionalnih manjina. To nikako ne bi bio prvi put u našoj povijesti da je to tako', kazao je Ćorić za N1.

Podršku za sastavljanje nove Vlade, aktualnom premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću nakon parlamentarnih izbora dalo je i osmero predstavnika nacionalnih manjina izabranih u Hrvatski sabor.

Ćorić je ustvrdio da je predsjednik Vlade taj koji će temeljem buduće strukture Vlade i broja ministarstava dodijeliti optimalno uloge pojedinim članova Vlade. Na upit koje bi resore mogli dobiti manjinci, kazao je da će, ako do toga dođe, to prije svega ovisiti o premijeru Plenkoviću.

Ćorić je ustvrdio i kako će broj ministarstava zasigurno biti manji od sadašnjih 20, a da će, prema tome, i trebati manji broj ministara.