O AKTUALNOSTIMA

Ministar Aladrović: Mirovine pod posebnim propisima su sigurno tema koja će se otvoriti

26.09.2019 u 09:31

Bionic
Reading

Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskog sustava, u četvrtak je, prije sjednice vlade komentirao aktualne teme iz svoga sektora.

'U ovom trenutku rješavamo opći sustav mirovinski, rješavamo radno zakonodavstvo odnosno taj dio komplementarni, ono što će se otvoriti kao tema sigurno su mirovine pod posebnim propisima, ali smatramo da trebamo vidjeti efekte odnosno učinke rješavanja problema unutar općeg sustava, a onda se pozabaviti posebnim…', kazao je ministar.

Novinare je zanimalo što je s povišicama.

Aladrović je odgovorio da su povišice isto tako jedna od tema pregovora.

'Imali smo razgovore protekli tjedan, dogovorili smo se da nastavljamo s razgovorima i očekujem sastanak možda sutra, a možda u ponedjeljak', najavio je sastanak.

Kaže da, što se tiče brojki, još uvijek nisu konkretno razgovarali.

'Znamo zahtjeve učitelja odnosno predstavnika osnovnog i srednjeg obrazovanja i sada tražimo neke dodatne moduse. Krajem idućeg tjedna očekujemo početak razgovora o temeljnom kolektivnom ugovoru, konkretnije o osnovici', poručio je Aladrović.

Na upit koliko su se spremni približiti se onome što sindikati traže ministar je kazao da su spremni učiniti određene ustupke po svim temama, ali u skladu s fiskalnim učincima odnosno s onim što državni proračun za 2020. može podnijeti.