katastrofa na baniji

[FOTO] Milošević: Do kraja mjeseca svi će imati alternativni smještaj, nedostaje još 1000 kontejnera

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 05.01.2021 19:34
  • Objavljeno 05.01.2021 u 19:31
Sjednica Stožera u Petrinji

Sjednica Stožera u Petrinji

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Novoosnovani Stožer za obnovu od potresa drugi je dan zasjedao u Petrinji. Podsjetimo, u ponedjeljak je na sjednici Vlade donesena odluka o osnivanju posebno Stožera za obnovu potresom pogođenih područja. Na čelu stožera bit će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a njegov zamjenik je potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević.

Po zaključke s drugog sasjedanja Stožera otišao je RTL. "Imamo grubu procjenu potrebnih kontejnera. Za sada nedostaje još oko 1000 kontejnera koji bi zadovoljili sadašnje stanje", rekao im je Milošević.

"Radimo svim silama da osiguramo kontejnere i krov nad glavom. U ovom trenutku imamo montirano 220 kontejnera i 106 mobilnih kućica. Do kraja tjedna trebali bi dobiti oko 100 kontejnera. To je samo onaj smještaj koji osigurava Stožer. U pregovorima smo da dobivamo do idućeg tjedna još 300 kućica, a u dogovoru s domaćim proizvođačima i 200 kontejnera. Do kraja mjeseca trebali bi, nadam se, i premašiti našu potrebu u broju alternativnih smještaja", poručio je Milošević.

Kaže kako je do sada prijavljeno 22.000 prijavljenih oštećenih objekata. 'U gradu Zagrebu smo, za usporedbu, imali 26.000. Nažalost ovo u Banovini nije konačna brojka. Naši statičari rade danonoćno kako bi utvrdili štetu", kazao je Milošević.

"Prema svim našim informacijama možemo reći da su svi obiđeni i da je svim pružena pomoć. Umirilo me da Crveni križ dnevno obiđe preko 50 posto svih naselja, što znači da u dva dana prođu sva podođena naselja", rekao je Milošević.

  • +3

Sastanak Stožera za obnovu od potresa

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Upitan kako će pravoslavni vjernici obilježiti sutrašnji Badnjak, Milošević je zaključio:

"Ozračje nažalost nije blagdansko, ali ono što je dobro je jedan veliki osjećaj solidarnosti među ljudima te pomoći i empatije. Ne radi se razlika u nacionalnosti i građani iz cijele Hrvatske pružaju pomoć i to je najvažnije u ovom vrijeme".

  • +8
  • +5

Mirna večer u Petrinji

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!