TRI ZA JEDNOGA

Milinović, Šuker i Popijač umjesto Polančeca!

13.11.2009 u 11:12

Bionic
Reading

Ministar financija Ivan Šuker za tportal.hr rekao je da će njegova uloga kao potpredsjednika Vlade biti briga za gospodarstvo. Drugi potpredsjednik je ministar zdravstva Darko Milinović, a ministar gospodarstva Đuro Popijač

Novi potpredsjednici Vlade još nisu komentirali svoje unaprijeđenje. Ministar Šuker je i kao potpredsjednik nastavio u svom karakterističnom bahatom stilu (ne)odgovarati na novinarska pitanja, te je za tportal.hr rekao samo da će njegova uloga kao potpredsjednika Vlade biti briga za gospodarstvo. Rekao je da je na sastanku, ali da niti nakon njega neće biti voljan govoriti o svojim novim zadaćama.

Jadranka Kosor je na brifingu za novinare održanom u 11 sati objavila imena novih članova Vlade. Novi potpredsjednici Vlade su tako HDZ-ovi ministri Ivan Šuker i Darko Milinović, a novi ministar gospodarstva je Đuro Popijač.

Iako se posljednjih dana uvelike špekuliralo s imenom Borislava Škegre, čini se je da bivši potpredsjednik Vlade i ministar financija kojeg ćemo vjerojatno najviše pamtiti po uvođenju PDV-a ipak ispao iz kalkulacija.

Tako je Jadranka Kosor imenovanjem čak dvaju novih potpredsjednika povećala samu Vladu, ali je ujedno povećala i plaću svojim najbližim suradnicima u vrhu HDZ-a, Ivanu Šukeru i Darku Milinoviću.

Neće ni Borislav Škegro ostati bez funkcije, nego će se pridružiti ravnateljici Ekonomskog instituta Sandri Švaljek i ekonomistu Željku Lovrinčeviću u novoosnovanom savjetu za gospodarstvo.

Nedugo nakon što je Kosor objavila nova imenovanja, Borislav Škegro je u razgovoru za tportal izrazio zadovoljstvo premijerkinim odlukama.

'Popijač je jako dobar izbor, i ovo je jako dobar tim,' rekao nam je Škegro, a na pitanje zašto je on odbio preuzeti ministarstvo gospodarstva, kazao nam je: 'Nisam bio niti dogovarao preuzimanje ministarstva, sve su to bila medijska nagađanja.'

Portret novog ministra gospodarstva Đure Popijača možete pročitati na tportalu, baš kao i prve reakcije političara, stručnjaka i socijalnih partnera.

Opsežnu izjavu premijerke Jadranke Kosor povodom novih imenovanja u Vladi pročitajte ovdje.