PROMJENE U HDZ-U

Milinović se prepao Plenkovića: Ne može sad mijenjati Predsjedništvo

18.07.2016 u 16:09

Bionic
Reading

Uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a šef gradskog ogranka stranke Andrija Mikulić odgovorio je na pitanje novinara očekuje li promjene u vrhu stranke, a izjavu o očekivanjima od novoga predsjednika dao je i Darko Milinović

'Biranje najužeg tima, ako mislite na glavnog političkog i međunarodnog tajnika, stvar je novoizabranog predsjednika, gospodina Plenkovića. Ono što očekujem je to da se drži do članstva koje je dovelo do ovog rezultata, dakle do članova Predsjedništva koji su izabrani, kao i do županijskog predsjednika', kazao je Mikulić.

Darko Milinović je kazao da ne može biti promjena u Predsjedništvu kad je ono nedavno izabrano na Saboru stranke. 'Očekujem da će novi predsjednik stranke imenovati svoje političke tajnike, glavnog tajnika i međunarodnog tajnika ili ostaviti iste', rekao je Milinović, dodavši da nije čuo nikakve spekulacije o nekim novim imenima.

Plenkoviću službeno 98.646 glasova

Središnje izborno povjerenstvo za izbor predsjednika HDZ-a utvrdilo je potpune i službene rezultate. Na izborima za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice glasovalo je 98.646, odnosno 47,04 posto članova HDZ-a. Važećih glasačkih listića utvrđeno je 98.335, odnosno 99,68 posto. Nevažećim glasačkim listićima utvrđeno je 331, odnosno 0,32 posto. Kandidat za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković dobio je 98.335 glasova, odnosno 99,68 posto, priopćeno je iz HDZ-a.