covid putovnice

Miletić podržao gradonačelnike koji su za škole bez maski: Maske nemaju nikakvu smisla, hvala gradonačelnicima Varaždina, Čabra, Sinja

16.09.2021 u 15:01

Bionic
Reading

IDS-ov saborski zastupnik Marin Lerotić ukazao je u četvrtak na problem u komunikaciji proizvođača industrijske rajčice u Istri s Podravkom te upozorio da, ukoliko se takva situacija nastavi, prijeti gašenjem OPG-ova

"Ovih dana završava berba industrijske rajčice u Istri i pojavio se problem u komunikaciji s Podravkom koji je ključni otkupljivač”, kazao je Lerotić u slobodnom govoru.

Kada je riječ o kompaniji koja je u vlasničkom smislu pod značajnom kontrolom države, istaknuo je, i državi bi trebao biti cilj jačanje, a ne propast poljoprivredne proizvodnje i malih OPG-ova.

"Zato neugodno iznenađuje ignorancija koju možemo vidjeti prema istarskim poljoprivrednicima jer ako se ovakva situacija nastavi, prijeti nam gašenje OPG-ova", upozorio je Lerotić i pozvao Podravku na razgovore s poljoprivrednicima o budućnosti njihove suradnje.

Miletić: Djeci treba omogućiti da bez maski idu u školu

Mostov zastupnik Marin Miletić opetovao je da treba ukinuti covid putovnice, a djeci omogućiti da bez maski idu u školu.

"Maske nemaju nikakvu smisla, hvala gradonačelnicima Varaždina, Čabra, Sinja što su rekli da maske nemaju smisla, pogotovo u obrazovnom sustavu", rekao je Miletić.

Naveo je da ni covid putovnice nemaju smisla jer je znanost rekla da i cijepljeni prenose zarazu, doduše u manjem opsegu.

Pozvao je da Hrvatska krene putem Velike Britanije, Danske i Švedske, država koje su se potpuno otvorile, ustvrdivši kako "zastrašitelji valjda sanjaju Sloveniju" u kojoj se bez covid potvrde ne može ići ni točiti gorivo.

Nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto temeljnim problemom hrvatske države označila je suspenziju prava u kojoj "vlast otvoreno demonstrira kršenje zakona, a pravosudna tijela poput kućnih pudlica slijede to bezakonje".

"Svaki hrvatski građanin treba biti svjestan da plaća abnormalnu kamatu, tri puta višu od one koju plaća Nijemac, Mađar ili Čeh i to zato jer je korupcija općeprisutna, a pravosuđe ne funkcionira“, kazala je Vidović Krišto.

"Sveti i uzvišeni cilj hrvatske države 2021. godine jest svrgavanje nasilničke skupine iz politike, pravosuđa i medija koja organizirano krši europske vrijednosti i hrvatske zakone, besramno se bogateći, stvarajući siromaštvo i prisiljavajući hrvatske ljude da napuštaju svoju domovinu", poručila je.

Pavliček: Hrvatski narod jedini ima pravo odlučiti o promjeni valute

Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti) ponovno se zauzeo za raspisivanje referenduma o uvođenju eura, navodeći da je gotovo u svim zemljama u kojima je uveden euro došlo do poskupljenja hrane i usluga.

"Doći će do dodatnog vala osiromašenja hrvatskih građana, novog vala iseljavanja, pada standarda građana, a o tome se ne želi govoriti i zato jedini koji ima pravo nešto reći o promjeni nacionalne valute je hrvatski narod", istaknuo je.

Urša Raukar Gamulin (Zeleno-lijevi blok) upozorila je na propadanje hrvatske filmske baštine .

"Tempo obnove je dva filma godišnje i od 220 naših filmova snimljenih u 20. stoljeću obnovljeno je tek 20-ak i tim tempom možemo jamčiti da će većina djela nepovratno propasti", upozorila je Raukar Gamulin i apelirala na nadležno ministarstvo i Vladu da se hitno krene u spas hrvatske filmske baštine.

Anka Mrak Taritaš (Klub Centra i GLAS-a) podsjetila je da je prošlo već 18 mjeseca od potresa u Zagrebu, a da i dalje nema pomaka u obnovi. Ocijenila je da treba ukinuti Fond za obnovu jer ne služi ničemu.