utrka za većinu

Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika, čeka se odluka Mosta?

18.04.2024 u 17:45

Bionic
Reading

Rijeke pravde su, kako doznaje Telegram, dosad već okupili 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića

Osim SDP-a i koalicijskih partnera te stranke, svoju podršku su dali zastupnici Možemo!, IDS-a, Nezavisne liste Matije Posavca i zastupnik Fokusa.

U ovom taboru očekuju i podršku Mosta, a stranka Bože Petrova dan provodi na internim sastancima. S potpisima zastupnika koalicije Mosta i Suverenista, Milanović bi imao potporu 68 zastupnika, sa čime bi se išlo prema zastupnicima nacionalnih manjina. Kad bi dobili i tih osam potpisa, imali bi većinu u parlamentu, piše Telegram.

'Sve ovisi o tome što će odlučiti Domovinski pokret, tada ćemo znati tko će sastaviti Vladu. Što se tiče Milanovićeve inicijative, od početka smo govorili da mi naše birače nećemo iznevjeriti – ostajemo na svojoj platformi, oko koje nas može podržati i bivša oporba i tako osigurati borbu protiv korupcije. Ono što je sigurno, to je da HDZ nikada neće dobiti našu podršku za formiranje Vlade', poručio je Nikola Grmoja za taj portal.