ŠTEDLJIVI PREMIJER

Milanović odustao od puta na Euro zbog cijene Vladinog zrakoplova

17.06.2012 u 10:40

Bionic
Reading

Iako su pripreme za odlazak Vladine delegacije u Poznanj već bile na vrhuncu, premijer Zoran Milanović u zadnji tren otkazao je put u Poljsku, i to zbog cijene dizanja Vladinog zrakoplova, piše Jutarnji list

'Premijer i nekoliko ministara trebali su do Poznanja u Vladinu challengeru, ali je Milanović odustao zbog cijene dizanja državnog mlažnjaka. Tako su od mnogih zainteresiranih trijumf protiv Irske uživo pratila samo dvojica ministara: obrane Ante Kotromanović i sporta Željko Jovanović. Do Poljske su stigli čarterom Hrvatskog nogometnog saveza, karte su dobili od UEFA-e, pa na utakmicu nisu trošili ni svoj ni državni novac', otkrio je Jutarnjem listu izvor iz Vlade.

Milanović, potvrđeno je iz Banskih dvora, utakmice redovito prati, no čini se da ih uživo ipak neće vidjeti.

Naime, čak i da se uspje iznjedriti nekakav drugi aranžman koji ne uključuje Vladin zrakoplov, postavlja se i pitanje ljudskih prava Julije Timošenko zbog koje su mnogi europski čelnici bojkotirali Euro.

'Postoji taj problem s ljudskim pravima u Ukrajini. I predsjednik Ivo Josipović bojkotirao je sredinom svibnja summit predsjednika država srednje Europe na Jalti zbog 'okolnosti koje ukazuju na kršenje ljudskih prava u Ukrajini'. Ako Hrvatska dođe visoko na EP-u, to bi mogao biti razlog nepojavljivanja premijera na tim utakmicama', kazao je Jutarnjem listu sugovornik iz Vlade.