predsjednik se ozlijedio

Milanović objasnio zašto mu je zamotan prst: Morao sam ga sam sanirati zbog Banožića

27.07.2022 u 12:04

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović ukazao se pred novinarima sa zamotanim prstom. Objasnio je gdje se i kako ozlijedio

Objasnio je da se porezao dok je bio na odmoru i nije dobio liječničku pomoć.

Na novinarski upit zbog čega ima zamotan prst u svom stilu je ispalio: 'Sekač mesa.'

Potom je podrobnije objasnio da se porezao na Hvaru.

'Ima tamo kuharica u državnoj rezidenciji, ali ja nekad previše radim tuđi posao, pa se osakatim. Ali interesantno, nema liječnika dolje gdje ja idem', rekao je Milanović i naznačio da je i u ovom slučaju problem njegov sukob s ministrom obrane Marijem Banožićem.

Saznao je da vojni liječnici nisu došli jer im nije isplaćen predujam troškova. 'Kod Banožića u Ministarstvu danima je stajao zahtjev', rekao je Milanović novinarima.

Milanović je rekao da je 'tamo gdje on ide' svake godine bio i liječnik, ali ga sad tamo nema. 'A znate zašto ga sad nema? Zato što financijska služba Ministarstva nije htjela potpisati', rekao je novinarima Milanović.

Kazao je i da nije imalo smisla zvati Hitnu pa je sam morao sanirati ozljedu. Po dolasku u Ploče u vojnoj ambulanti pregledan mu je prst.

  • +8
Ispraćaj 1. hrvatskog kontingenta u NATO misiju u Mađarskoj Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongračić

'Fućkaš moj prst, nisam se prvi put sam porezao. To samo govori koliki je Banožić nasilnik i kako se ponaša prema društvenoj imovini', rekao je.

'Već sam to ranije rekao, ja ću naći sponzore, ima divnih momaka u crnom. Ja ću naći mafijaše da to plate pa ćete vidjeti... Mislite da to govorim doslovno? Netko namjerno opstruira sustav i u tome uživa zaštitu svog šefa. Kako da se ja tome suprotstavim? Da to platim iz svog džepa? Preplitak je', rekao je Milanović.

Da si je prerezao arteriju, vjeruje da bi mu vjerojatno pomagali vojnici, kao suborcu.

'Na kraju sam to morao odmatati, izgledao sam kao Frankenstein', zaključio je Milanović.

Inače, kod prijašnjih predsjednika normalna je procedura bila da se liječnik saniteta nalazi u neposrednoj blizini, na nekoliko minuta udaljenosti od štićene osobe, predsjednika i vrhovnog vojnog zapovjednika.