iz rijeke

[VIDEO/FOTO] Milanović opet opleo po Plenkoviću i poručio: Ovo je milostinja za Hrvate

25.07.2022 u 12:35

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanom otvorenju osmog izdanja ELSA (European Law Students' Association) Ljetne pravne škole na temu 'Diplomacije i prava' na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci

Prigodno se obratio okupljenima, a potom je dao izjavu za medije, javlja RTL. Hrvatski predsjednik se očekivano obrušio na hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji u ponedjeljak boravi u Bosni i Hercegovini te će posjetiti gradove Mostar, Čitluk, Čapljinu, Stolac i Ravno.

'Njegov posjet ne znači ništa. Kod njega je sve u funkciji PR-a i dojma. Apsolutno sve. Naravno da nitko od nas nije imun na to. Trudiš se ostaviti nekakav dojam. Međutim koji je smisao ovog posjeta? Dobrodošao i ne mogu se uplitati na bilo koji način. Logično je da hrvatski premijer ide tamo', kazao je Milanović.

Poručio je da se sada nakon što je visoki predstavnik najavio nekakve promjene ipak može.

'Mjesecima se šuti. Visoki predstavnik ipak može kad hoće. Nažalost, tu se ipak moram složiti sa Srbima i Dodikom jer su tu u pravu - nije ga izabralo Vijeće sigurnosti. Sustav tako funkcionira', dodao je Milanović komentirajući najnovije poteze visokog predstavnika.

  • +14
Rijeka: Predsjednik Milanović na svečanom otvorenju osmog izdanja ELSA Ljetne pravne škole Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'To što stoji na papiru, kada pogledam, prije svega koristi njemu i njegovom manipuliranju situacijom nakon izbora u BiH. Hrvatima si dao neku sirotinju. Znači ipak možemo? Šta je s izborom člana Predstavništva BiH još sljedeće četiri godine? Tamo će i dalje biti biran netko tko ih ne zastupa. Tko nije dobio ni dva glasa. O tome se više ne razgovara', smatra hrvatski predsjednik.

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

'Gdje je tu gospodin Plenković? Ima li on još nešto reći o tome? Ja ovo ne smatram ničime nego jednostavno milostinjom za Hrvate', istaknuo je.

Pozvao je visokog predstavnika da ukine sve mjere njegovih prethodnika koje su donesene na štetu Hrvata. Istaknuo je da ga poziva mjesecima, a Plenković šuti.

'Zašto ranije nije udružio snage sa mnom? Njegove su veće ako to želi. Da izvršimo pritisak, a to možemo još uvijek', naglasio je Milanović.