pripreme za kampanju?

Milanović obilazi ogranke SDP-a po Hrvatskoj

22.05.2019 u 09:04

Bionic
Reading

Najkasnije do 10. lipnja, trebalo bi se znati hoće li bivši predsjednik SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović biti SDP-ov kandidat za predsjednika Republike. Sve bi moglo postati puno jasnije nakon izbora zastupnika u Europski parlament jer su, kako se neslužbeno doznaje, bivši i aktualni šef SDP-a već ranije dogovorili sastanak

Bivši šef SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović, prepričava se u stranci, obilazi teren i susreće s predsjednicima stranačkih organizacija u različitim krajevima Hrvatske, ali i s utjecajnim stranačkim članovima, javlja Jutarnji list.

Obišao je već Slavoniju, u Novoj Gradiški se sastao s gradonačelnikom Vinkom Grgićem, a nakon dubrovačkog Summita 16+ družio se s više dalmatinskih SDP-ovaca. S predsjednikom gradske organizacije SDP-a Korčula, Mladenom Marelićem i s još nekim SDP-ovcima iz Dubrovačko-neretvanske županije sastao se u Stonu, a na putu prema Zagrebu još se sreo i s predsjednikom Gradske organizacije SDP-a Šibenik, Tončijem Restovićem. Bio je i u Zagorju gdje se družio sa suspendiranim članom SDP-ova Predsjedništva Sinišom Hajdašem Dončićem.

'Javljaju nam se ljudi s terena i govore da ih je Zoran kontaktirao, da su se sreli s njim i popričali. Ali nam isto tako govore da ni s kime nije razgovarao o izborima. Kažu da niti ne spominje izbore za predsjednika države, a kamo li mogućnost da bi se on kandidirao', rekla je osoba iz vrha SDP-a, bliska Davoru Bernardiću.

Naveliko se priča u stranci o Milanovićevom obilasku SDP-ovih organizacija, a navodi se i kako je često s njim u društvu njegov prijatelj i bivši ministar obarane Ante Kotromanović. Neslužbeno se govori i da je Milanović već oformio izborni stožer.

  • +14
Zoran Milanović Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Milanović se do sada sastao i sa svim predsjednicima stranaka Amsterdamske koalicije, osim s predsjednikom IDS-a Borisom Miletićem s kojim je bio dogovorio susret u Istri, ali je šef IDS-a bio na putu pa je to odgođeno za drugu priliku.