predsjednik u oklaju

Milanović o epidemiološkim mjerama i cijepljenju: Ako se to nastavi u devetom mjesecu, to je tiranija

23.07.2021 u 13:49

Bionic
Reading

Predsjednik RH Zoran Milanović u petak je, tijekom obilaska Šibensko-kninske županije, komentirao aktualnu situaciju

'Ovu vrstu ponašanja Stožera, odnosno Plenkovića, ne Stožera, ocjenjujem racionalnom. Tako bih i ja u ovom trenutku. Što se tiče prijetnji i nametanja ljudima da se cijepe, to je put u tiraniju. Ja mogu ljudima samo reći - cijepite se. Nastavi li se to i u devetom mjesecu, to je tiranija. Sada su mjere ok', rekao je Milanović o epidemiološkoj situaciji, a prenosi Dnevnik.hr. Nije želio komentirati situaciju u Domovinskom pokretu nakon što je čelnik te stranke podnio ostavku.

'Ako ne komentiram svoju bivšu stranku, neću ni nešto što ni nije stranka. Hoće li Škoro dati ostavku, zanima me koliko i žetva u Bangladešu', rekao je Milanović. Na pitanje novinara komentirao je i reakcije iz Srbije na informaciju da bi se lik Nikole Tesle mogao naći na hrvatskim eurokovanicama.

'Tesla je proveo manje vremena u Srbiji nego ja u Oklaju danas. Hrvatska je s Teslom imala krizu identiteta i to je bila nejasna ljubav. To je bio prijedlog mog savjetnika Velibora Mačkića. A svojatati Teslu možda nije ok od Hrvatske, a od Srbije još manje. A za Ruđera bi se opet javila Srbija? A šta ćeš', kaže Milanović. Osvrnuo se i na činjenicu da je nedavno za pet pripadnika Oružanih snaga utvrđeno da su konzumirali drogu.

'Nemojmo stvarati konfuziju oko onoga što rade Vojna sigurnosno-obavještajna agencija i DORH. Jer s onime što prikupi Agencija ne možete na sud. Bilo bi idealno znati više o tome. Nije to sigurnosni propust', smatra Milanović.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ