PROBLEMATIČNI BRAT

'Milanović je ministrima govorio da ignoriraju Krešine pozive'

Bionic
Reading

Bonvivan, čovjek koji voli 'zatvarati birtije', 'crna ovca obitelji' - samo su neki od opisa u medijima vezanih uz ime Krešimira Milanovića (44), mlađeg premijerovog brata koji se našao u središtu optužbi Slavka Linića

Večernji list piše kako je, u usporedbi sa starijim bratom, Krešimir čovjek od društva i fešta.

Prije tri godine rastao se od supruge Ivane i otad je, tvrdi Jutarnji list, čest gost zagrebačkih klubova i kafića i to u društvu mladih zgodnih djevojaka.


'Krešo je šarmantniji i opušteniji od Zorana, karakterno su potpuno različiti, ali Krešo je nepouzdan', rekao je neimenovani sugovornik za Jutarnji.

Milanović je, prema njegovim tvrdnjama, oduvijek znao da mu je brat potencijalna opasnost za njegovu političku karijeru

'Uvijek se ograđivao od njega i ministrima je znao govoriti da mu ne rade nikakve usluge ako ih nazove njegov brat, da mu se ne javljaju, da ga ignoriraju. Krešo je takav, njemu je sve to zabavno, ponosan je na brata, ali ujedno mu šteti takvim ponašanjem', ispričao je anonimni izvor za Jutarnji list

Prije četiri godine premijerovog brata je čak ganjala splitska policija oko Poljuda jer se nije htio zaustaviti na znak STOP. Nakon što je ipak stao zaradio je četiri prekršajne prijave: za vožnju u neregistriranom vozilu, vožnju u pijanom stanju (imao je 1,34 promila alkohola u krvi), zato što se nije vezao, a nije imao ni valjanu vozačku dozvolu.

Krešimir Milanović je tada tvrdio kako je cijela priča napuhana i da je u postupanju policije bilo mnogo propusta

Kao što smo već pisali, iza Milanovića mlađeg, diplomiranog ekonomista, nekoliko je poduzetničkih poduhvata uglavnom u nekretninskom biznisu.

Ove godine zajedno je s partnerima, Slovencem Sandijem Kuplenom i Zagrepčaninom Tiborom Skalom, osnovao tvrtku TYC registriranu za nautički turizam, trgovinu i usluge i turističku agenciju.

Prema Poslovnoj Hrvatskoj, Milanović je trenutačno i direktor nekretninske tvrtke Modestus, i to od 2007. Tvrtka ima blokiran račun od prosinca 2012. i zrela je za stečaj. U njezinu je vlasništvu zemljište knjigovodstvene vrijednosti 27 milijuna kuna, a ukupni dugovi su joj veći od 27,7 milijuna kuna.

Modestus je u vlasništvu dvojice Zagrepčana, građevinskog poduzetnika Igora Maksimiljanovića i Tomislava Šimunca, te tvrtke LHB Trade, iza koje stoji njemački LHB Aktiengesellschaft, tvrtka kći Nove Ljubljanske banke. LHB Trade je u procesu likvidacije.

Preko Modestusa Milanović je ušao u projekt pored Dubrovnika, zemljište na Gružu, za koji je Modestus dobio kredit od LHB Aktiengesellschaft od 3,2 milijuna eura. Međutim projekt nije realiziran.

Prije devet godina Milanović je osnovao nekretninsku tvrtku Magnitudo koju je 2011. prodao zajedno s parcelom na dubrovačkom Lapadu Suzani Marić i Aniti Roguljić Jukić, supruzi Roberta Jukića, bivšeg predsjednika Uprave Hrvatske pošte.

Poslovanje tvrtke Magnituda ušlo je u fokus javnosti 2012, kada je u jeku turističke sezone počela s gradnjom luksuzne vile na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Dubrovniku.

Magnitudo posljednjih pet godina posluje s gubitkom, lani 1,4 milijuna kuna, te je također riječ o visoko zaduženoj firmi čiji su ukupni dugovi, prema podacima za 2013, veći od 23,3 milijuna kuna.