SURADNJA S EIF-om

Mikro poduzetnici lakše do kredita u Zabi

05.09.2014 u 12:45

Bionic
Reading

Europski investicijski fond (EIF) i Zagrebačka banka (Zaba) sklopili su Ugovor o jamstvu za mikrokreditiranje, temeljem kojeg će Zaba omogućiti jednostavniji pristup financiranju mikro poduzetnicima, posebno onima kojima su krediti iz tradicionalnih bankarskih izvora teže dostupni, objavljeno je danas iz te banke

Sredstva za financiranje programa European Progress Microfinance Facility osigurava Europska komisija, a njime upravlja Europski investicijski fond.

Komentirajući Ugovor, direktor EIF-ova Mikrofinanciranja Per-Erik Eriksson rekao je: 'Zadovoljni smo što smo potpisali aranžman o mikrofinanciranju sa Zagrebačkom bankom i uvjereni smo da će ovo financiranje koristiti mikro poduzetnicima, osobito ugroženim grupama te da će doprinijeti socijalnom uključivanju i stvaranju radnih mjesta u Hrvatskoj.'

Aranžman će omogućiti Zagrebačkoj banci da nastavi razvijati svoje trenutačne aktivnosti kreditiranja početnika, malih i mikro poduzetnika, obrtnika i samozaposlenih u Hrvatskoj.

'Drago nam je što će ova linija mikrokredita pomoći poduzetnicima koji su, premda mali, okosnica hrvatskog gospodarstva. Ovaj nastavak naše uspješne suradnje s EIF-om omogućava našim klijentima da se u planiranju svog razvoja oslone na nas kao svoje partnere te im pruža lakši pristup sredstvima koja su im potrebna za širenje njihova poslovanja', izjavio je povodom potpisivanja ovog ugovora član Uprave Zagrebačke banke Milivoj Goldštajn.

Mikro poduzetnici koji žele podnijeti zahtjev za mikrokredit u sklopu ovog aranžmana mogu se izravno obratiti u poduzetničke centre Zagrebačke banke.