konstituirajuća sjednica

Mesić o Milanoviću: Običaj da se dođe u Sabor, da budeš viđen i da vidiš one koje želiš vidjeti. Milanovića ne zanima ni jedno ni drugo

20.07.2020 u 11:58

Bionic
Reading

Namjeru predsjednika države da u srijedu ne dođe na konstituirajuću sjednicu Sabora komentirao je i bivši predsjednik države Stipe Mesić

Kaže kako bi Milanovića trebalo pitati koji su točno njegovi razlozi, ali i kako je aktualni predsjednik sazivanjem sjednice Sabora doista ispunio jedinu ustavnu obvezu koju ima što se tiče konstituirajuće sjednice Sabora.

Na pitanje griješi li Milanović što se ne planira pojaviti u Saboru, iako po Ustavu to nije dužan, i zbog čega su svi drugi predsjednici pa i sam Mesić dolazili na taj događaj bivši predsjednik kaže kako je dolazak na konstituirajuću sjednicu običaj.

'A običaj da se dođe ima dva razloga. Jedna je da budeš viđen, a drugi da ti vidiš one koje želiš vidjeti. Očito Milanovića ne zanima ni jedno ni drugo u ovom trenutku', kazao je Mesić za Večernji list.

Dodaje kako prema Ustavu predsjednik države ima obavezu da brine o funkcioniranju državnog sustava. Kako će to raditi, nije, kaže, propisano.

'Postoje neki događaji na kojima je važno da je predsjednik prisutan. A konstituiranje sabora objektivno ne spada u te događaje', kazao je Mesić.