trzavice

Plenković komentirao Milanovića: Jedino bitno je bilo donijeti potpise i dobiti mandat, sve drugo je razina tračeva

17.07.2020 u 20:15

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković iz Bruxellesa je, gdje se nalazi na sastanku Europskog vijeća, prokomentirao tenzije na relaciji Pantovčak-Banski dvori oko izjava koje su završile u medijima.

'Meni je uopće nejasno što se tu zbiva. Niti je itko išta komentirao niti je taj razgovor iza zatvorenih vrata bio nešto neobičan, sve što sam imao za reći rekao sam na presici. Meni to djeluje smiješno, jedino što je bilo jučer bitno jest donijeti potpise i dobiti mandat, sve ovo drugo mi djeluje na razini nekakvih tračeva. Ne vidim ja tu nikakav problem, razgovor je bio korektan, barem sam ga ja tako doživio', kazao je Plenković, javlja HRT.

Ranije tijekom petka glasnogovornik Vlade Marko Milić je odbacio mogućnost da je premijer Andrej Plenković ili netko iz njegovog kruga prepričavao medijima detalje jučerašnjeg sastanka s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem, prilikom dobivanja mandata za sastavljanje Vlade

'Vezano uz današnju izjavu predsjednika Republike, u potpunosti odbacujemo bilo kakve aluzije da bi predsjednik Vlade ili netko iz njegovog kruga prepričavao medijima detalje njihovog sastanka prigodom predaje potpisa zastupnika koji daju potporu novoj parlamentarnoj većini. Premijer se time ne bavi niti je to njegov stil. Sve što je namjeravao kazati, rekao je prigodom izjava za medije', stoji u odgovoru glasnogovornika Vlade na Hinin upit nakon jutrošnje izjave predsjednika Milanovića.

A predsjednik je u petak ujutro na pitanje novinara kako komentira činjenicu da su mediji objavili detalje razgovora koji su on i Plenković vodili u četiri oka kazao da to nije trebalo objaviti.

'To je jako ružno, znate, to je prilično ozbiljan primitivizam uopće da se netko usudi prepričavati razgovor dvojice ljudi u četiri oka. Stvarno jadno, baš jadno', rekao je Milanović nakon obilaska izložbe Miljenka Domijana u Klovićevim dvorima, piše Jutarnji list. Milanović smatra kako to nije način na koji se stvari odvijaju u demokraciji i očekuje jasnije i točnije pravne okvire sa stajališta Ustava u kojima djeluje Stožer civilne zaštite, poput definiranja ovlasti za donošenje mjera i rokova u kojima takav režim vrijedi. Naveo je da vidi sovjetizaciju društva.

  • +22
Milanović dao Plenkoviću mandat za sastavljanje vlade Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL