iskaz za povjerenstvo

Mesić o Agrokoru: Svjedočit ću, iako ću reći sve što se zna

27.10.2017 u 10:18

Bionic
Reading

'Agrokor je div na staklenim nogama', često je govorio, podsjeća, bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. On je spreman prvi svjedočiti pred saborskim povjerenstvom za Agrokor, iako će reći, kaže, sve što se zna

Glavne stvari oko Agrokora, rekao je Novom listu, dogodile su se poslije njegova premijerskog mandata, ali će odgovoriti na sva pitanja i reći će sve što zna o Agrokoru.

Nije siguran da će moći otkriti mnogo zanimljivih detalja.

'Bio sam premijer oko tri mjereca, u proljeće 1991, a potom odmah otišao u Beograd. Glavne stvari oko Agrokora dogodile su se poslije moga premijerskog mandata, ali naravno, odgovorit ću na sva pitanja i reći sve što znam o Agrokoru', dodao je Mesić.

Podsjetio je kako je još kao hrvatski predsjednik često upozoravo na 'krhost Todorićeva koncerna' govoreći kako je 'Agrokor div na staklenim nogama', ali da ga nisu 'baš slušali'.

  • +2
Stjepan Mesić osvrnuo se na ukidanje Ureda bivšeg predsjednika Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Komentirajući odabir saborske većine s HDZ-om na čelu koja je za prve svjedoke pred povjerenstvom odabrala njega i Josipa Manolića, prve koji su se suprotstavili Franji Tuđmanu i HDZ-u, Mesić je Novom listu kratko odgovorio: 'Valjda da otvorimo raspravu'.