pulski igrač

Marino Percan predao kandidaturu za šefa SDP-a: Moramo biti monolitna stranka koja će osvojiti vlast

31.08.2020 u 14:15

Bionic
Reading

Član pulskog Gradskog odbora SDP-a Pula Marino Percan službeno je u ponedjeljak predao kandidaturu za predsjednika te stranke poručivši kako želi da ta stranka postane monolitna politička snaga koja će na idućim parlamentarnim izborima pobjediti.

Ne navodeći točan broj potpisa koje je prikupio, Percan je izvijestio da je dobio podršku "najmanje četiri županijske organizacije". Rekao je da kad su prikupili podršku tri županijske organizacije i time zadovoljili formalno-pravne uvjete za kandidaturu, više nisu željeli mučiti kolege na terenu s obzirom na uvjete zbog koronavirusa.

Percan je na konferenciji za novinare u središnjici stranke rekao da nije došao s timom oko sebe, kao što su neki njegovi kolege, jer smatra da se s timovima potencira borba, sukobljavanje mišljenja, a on to u SDP-u ne želi. "Ja želim da SDP bude jedan tim, jedna monilitna stranka koja će na slijedećim parlamentarnim izborima izvojevati pobjedu", poručio je.

Apelirao je na članove "da se odupru svim podjelama i polarizacijama", izrazivši uvjerenje da će u tome i uspjeti. "Moramo pozvati sve naše članove i članice da se na svim svojim nivoima odupru klijentelizmu i nepotizmu i to moramo krenuti iz naše stranke i onda to provesti na teritoriju Hrvatske. Samo tako vratit ćemo ljudima vjeru u bolje sutra", ustvrdio je.

Osvrnuo se na demografsku politiku, istaknuvši da će u tom segmentu SDP izgrađivati novu paradigmu postupanja i rada. "To znači da moramo stvoriti nove načine razmišljanja i postupanja u donošenju određenih odluka, prilagođenih trenucima koje oni zahtijevaju", rekao je.

Percan je pritom naglasio važnu ulogu koju igra obrazovanje "kako bi se izgradili ljudi sposobni da se uhvate u koštac sa svim prisutnim problemima". "To znači da moramo stvoriti uvjete za nove IT tehnologije koje danas prevladavaju", istaknuo je. Ustvrdio je da naše gospodarstvo zahtijeva jednu konkretniju porezno-pravnu politiku koja se neće mijenjati svakih šest mjeseci jer to odvaraća poduzetnike od investiranja.