NERVOZA SPLITSKOG DOGRADONAČELNIKA

Marijana Puljak o Ivoševićevoj prijetnji da će se 'krvi napiti' novinarki: Ići će na radionicu da obuzda temperament

10.02.2022 u 11:49

Bionic
Reading

Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak komentirala je napad splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića koji je novinarki Slobodne Dalmacije za objavu teksta poručio da će joj se 'krvi napiti'

“Ne trebamo relativizirati ponašanje, nemam razloga to opravdavati, neprimjereno je i nije način komunikacije koju ja ili stranka Centar podržava. Ono što je dogradonačelnik napravio, ispričao se novinarki i onima koje je uvrijedio zbog svoje neprimjerene komunikacije”, rekla je Puljak za N1.

Isprika, dodala je, nije dovoljna, pa će se Ivošević na neko vrijeme povući iz javnosti i raditi na sebi.

'Ne da bježi, nego da doista poradi na sebi. Ići će na nekakvu radionicu da obuzda temperament koji je naslijedio iz doba aktivizma, taj način komunikacije nije nikako primjeren sadašnjoj funkciji', rekla je Puljak.

  • +4
Bojan Ivošević Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Upitana što ako do poboljšanja ponašanja ne dođe, Puljak je rekla da će o tome odlučivati ako do toga dođe. 'Ovo je naučena lekcija na teži način i nadamo se da do toga neće doći. I dogradonačelnik je svjestan toga i duboko je razmislio o tome i da će raditi na tome da svoju komunikaciju i poboljša. Od uloge aktivista koju je imao, ova funkcija zahtijeva drugi i drugačiji stav i komunikaciju, dat ćemo mu priliku da pokaže primjerom. On je zaista neustrašiv i rijetko tko bi pokazao toliku dozu hrabrosti suočiti se sa svim tim lobijima', rekla je.

Na pitanje je li to razlog za ostavku, Puljak je rekla da su teška vremena i da je ovo jedan od teških dana. “Ja se nadam da će primjerom pokazati da je bolji čovjek nakon ovoga”, rekla je Puljak.