veljko miljević

Mamićev odvjetnik: Ako je predmet od interesa javnosti, DORH mora dati informacije o predmetu

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 10.06.2021 16:46
  • Objavljeno 10.06.2021 u 16:46
Veljko Miljević

Veljko Miljević

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Odvjetnik Zdravka Mamića Veljko Miljević obratio se javnosti kazavši da je prije pola sata saznao da bi se u 16 sati trebalo održati ročište za određivanje istražnog zatvora protiv osoba koje su obuhvaćene rješenjem o provođenju istrage dodavši da isto još niije dobio

“Prije pola sata sam obaviješten da će biti odlučivanje o istražnom zatvoru i za Zdravka i Zorana Mamića. Kako sam zamoljen da dođem ovdje, a budući da imam punomoć za zastupanjem Zdravka Mamića, uspio sam stići na vrijeme. No osoba iz mog ureda koja ima formalne ovlasti me izvijestila minutu prije četiri da se zamjenica ravnateljice Uskoka protivi tome da bilo ja ili tko iz mog odvjetničkog društva branimo interese Zdravka Mamića”, kazao je, dodavši kako mu je rečeno da će ga ispitati kao svjedoka.

Upitao se koja je krajnja namjera da ga se obavijesti pola sata prije?

'Ne znam, ne zanima me. Došao sam i rekao što sam imao reći. Korektno je od zamjenice ravnateljice da je rekla da sam ja predložen kao svjedok u tijeku istrage. Mislim da se od 19.3. moglo naslutiti da netko ima namjeru mene predložiti kao svjedoka. Ali kao što je Mamić neke druge rizike preuzeo kad je 8.10. bez mog znanja podnio nešto što se nazvalo kaznenom prijavom, moglo je doći do ove situacije. I došlo je. Ali taj rizik nisam je preuzeo nego on”, kazao je Miljević i dodaje da je njegov klijent na ovaj način doveden u neravnopravan položaj.

“Ovo su manje greške od onih koje ćemo rješavati na Ustavnom sudu”, naveo je Miljević, javlja N1.

Miljević je istaknuo da u Zakonu o Uskoku i Poslovniku o radu DORH-a, svakom predmetu od interesa za javnost DORH mora dati informacije o predmetu da bi zadovoljili interes javnosti.

Rekao je i da nije sve u zakonima loše, a upotrijebiti se može i loše zakone: “A ove, o zadovoljenju interesa javnosti su kristalno jasne.”

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!