VIŠESATNO ISPITIVANJE

Maloljetna djevojka koja je prijavila silovanja dala iskaz na sudu u Zadru

25.10.2019 u 17:27

Bionic
Reading

Maloljetna djevojka iz okolice Zadra, koja je skupinu mladića prijavila za silovanje i druge spolne delikte, te ucjenu, danas je, kako neslužbeno doznaje HRT, dala iskaz na Županijskom sudu u Zadru

Kako doznaje HRT, još uvijek nisu ispitani svjedoci niti petorica osumnjičenih koji su od prošloga četvrtka u istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

I 24sata piše da je žrtva mladića osumnjičenih za grupno silovanje u Dalmaciji danas ispitana.

Ispitivanje se, kako neslužbeno doznaje 24sata, vodilo gotovo cijeli dan. Uz pauze, djevojku su putem videolinka ispitivali od devet ujutro do nešto poslije 16 sati.

  • +10
Prosvjed pred zadarskim sudom Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

Na ispitivanju u zgradi zadarskog suda su bili prisutni osumnjičenici kojima je oduzeta sloboda, državni odvjetnik, punomoćnica oštećene i branitelji osumnjičenika.

Podsjetimo, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru prije tjedan dana prihvatilo je žalbu tužiteljstva te je svoj petorici osumnjičenika za grupno silovanje maloljetnice odredilo mjesec dana istražnog zatvora. Ta odluka je pravomoćna i na nju više nema prava žalbe.

Policijska akcija u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Policijski službenici PU zadarske postupili su temeljem naloga Županijskog suda i u zatvor u Zadru predali sve osobe na koje se nalog odnosio, rekla je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

U subotu je održan veliki prosvjed 'Pravda za djevojčice' u nizu hrvatskih gradova.