REVIJA TALENATA

Mali derbiji Dinama i Hajduka na Maksimiru

08.11.2012 u 07:00

Bionic
Reading

U četvrtak s početkom u i 11 i 13 sati odigrat će se odgođeni dvoboji kadetskog i juniorskog prvenstva između Dinama i Hajduka

Najveći rivali seniorskog hrvatskog nogometa svoj su dvoboj trebali odigrati prije tri tjedna, no zbog reprezentativnih obveza dvoboj je prebačen na manje atraktivan termin. Šteta što će se 'revija talenata' održati radnim danom u jutarnjem terminu.

Hajduk na Maksimir dolazi u statusu državnog prvaka u obje kategorije, no ove sezone došlo je do očekivanog pada obzirom na priključenje većeg broja mladića seniorskom pogonu.

Dinamo je u kadetskoj konkurenciji ove sezone nedodirljiv i u tj dvoboj ulaze kao favoriti. Momčad Joze Bandića nanizala je devet pobjeda i svoj maksimalni učinak 'začinila' gol razlikom 39:5. Hajduk s dvije utakmice više ima četiri boda manje i samo pobjeda mu nudi priključak rivalu.

U juniorima je situacija bitno drugačija. I Dinamo i Hajduk bitno zaostaju za vodećim Osijekom (pa i Rijekom) i remi bi u tom dvoboju nezadovoljnim ostavio obje strane. Dinamo je doživio tri poraza u posljednjih sedam kola i skliznuo u poretku, a Hajduk je izgubio više bodova, no zbog dvije utakmice više ima prednost na ljestvici uoči ovoga 'derbija'.

Dinamo je prošloga vikenda najavio dobru formu visokim pobjedama (kadeti 12:0, juniori 8:2) nad zaprešičkim Interom, no Hajduk je daleko ozbiljniji protivnik koji sugerira prave derbije.