KAD ŠUKER TROŠI...

Luksuz u Poreznoj upravi Slavonskog Broda

04.06.2010 u 07:25

Bionic
Reading

Premda smo u recesijskoj godini, Ministarstvo financija, otkriva Jutarnji list, nepotrebno je potrošilo milijun kuna da bi platilo najam za potrebe Porezne uprave Slavonski Brod, koja se još nije preselila u novi prostor od 3000 četvornih metara

Ugovor o najmu, koji mjesečno iznosi oko 250.000 kuna, a koji je Ministarstvo financija sklopilo s vlasnikom prostora u Brod Toweru, tvrtkom Temo iz Slavonskog Broda, teče od 1. veljače, ali brodska Porezna uprava i dalje radi u starim prostorima.

Novinarima Jutarnjeg u brodskoj Poreznoj upravi rekli su da se to dogodilo zbog nabave uredskog namještaja i kompjutorske opreme, za što se morao provesti javni natječaj. Za tu je stavku potrošeno dodatnih još gotovo dva milijuna, točnije 1.874.486 kuna.

'Neugodno mi je koliko se razbacivalo opremom i prostorom, kao da živimo u nekom prebogatom arapskom emiratu, a ne u zemlji u kojoj državnim službenicima smanjuju plaće, ukidaju regrese, božićnice i darove za djecu. To je teško zamisliv luksuz i bit će šok za sve koji onamo dođu da bi platili teško prikupljeni porez', rekla je zaposlenica Porezne uprave u Slavonskom Brodu.

Novi prostor Porezne uprave, iako se prostire samo u prizemlju i na prva dva kata osmerokatnice, ima posebno dizalo. Uredske su prostorije goleme i na svakog od stotinjak zaposlenih otpada 30-ak četvornih metara. Sav prostor ima centralno grijanje i hlađenje. Kupljena su i potpuno nova računala, iako su računala dobili prije samo dvije godine.

Ministarstvo financija je 15. lipnja 2009. godine s tvrtkom Temo sklopilo ugovor o najmu 2925,60 četvornih metara poslovnog prostora po cijeni od 13,35 eura po kvadratu.