PRODULJEN JOJ PRITVOR

Lovrić Merzel ostaje još dva mjeseca u Remetincu

29.04.2014 u 15:09

Bionic
Reading

Marina Lovrić Merzel ostaje još dva mjeseca u pritvoru u Remetincu - odlučio je tako Županijski sud u Zagrebu i time udovoljio zahtjevu USKOK-a koji bi u tom vremenu trebao ispitati 106 svjedoka

Još uvijek aktualnoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel istražni zatvor produljen je za još dva mjeseca na prijedlog USKOK-a i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, potvrdio je za tportal glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić.

Podsjetimo, Županijski sud u Zagrebu sredinom travnja odbio je žalbu Lovrić Merzel u kojoj je tražila ukidanje istražnog zatvora zbog nalaza Porezne uprave koji govori u njezinu korist. Odbijena je i žalba USKOK-a da se Bernardu Popecu ukine mogućnost uplaćivanja jamčevine.


USKOK je tražio, i dobio, istražni zatvor za Merzel da ne bi mogla utjecati na više od stotinu svjedoka koji bi trebali govoriti o navodnom namještaju cijene autosalona Lav Popec u Sisku, koji je kao županica Sisačko-moslavačke županije kupila za izgradnju nove Hitne pomoći.

Županica je novcem poreznih obveznika autosalon platila oko 10 milijuna kuna, a procjenu vrijednosti nekretnine tražila je od Porezne uprave u Sisku. Prema optužbama USKOK-a, Lovrić Merzel tražila je da u Poreznoj namjeste tako visoku cijenu premda, prema vještaku USKOK-a, nekretnina vrijedi čak 4,2 milijuna kuna manje.

No, Lovrić Merzel nije pod istragom samo za taj slučaj, nego i druge navodne malverzacije županijskim novcem.

Budući da je zagrebački sud dozvolio jamčevinu za Bernarda Popeca - prijašnjeg vlasnika sporne nekretnine - na tu se odluku žalio USKOK. Sud je danas odbacio i njihovu žalbu, tako da Bernard Popec može izaći iz istražnog zatvora - ako položi jamstvo u iznosu od 5,8 milijuna kuna.