završio u pritvoru

Libijski državljanin vozio četiri ilegalna migranta, u Tomislavgradu ga uhitila policija, pa je zaradio prijavu zbog krijumčarenja

15.12.2020 u 13:28

Bionic
Reading

Policija Hercegbosanske županije (HBŽ) uhitila je u Tomislavgradu libijskog državljanina kojega se tereti za pokušaj krijumčarenje ilegalnih migranata iz Egipta na područje Hrvatske

Kako je u utorak izvijestio MUP HBŽ-a, pripadnici policijske postaje u Tomislavgradu zaustavili su vozilo bosanskohercegovačkih prometnih oznaka kojim je upravljao 39-godišnji libijski državljanin, a zajedno s njim bile su još četiri odrasle osobe. Oni sa sobom nisu imali valjane dokumente, a kasnije je utvrđeno kako se radi o ilegalnim migrantima iz Egipta.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krijumčarenja osoba, policija je zadržala u pritvoru libijskog državljanina koji ima privremenu adresu stanovanja u Sarajevu, te će protiv njega biti podneseno izvješće državnome Tužiteljstvu BiH. Ilegalni migranti su nakon kraćeg zadržavanja upućeni u najbliži migracijski centar. 

Uz područje sjeverozapadnog dijela BiH u Unsko-sanskoj županiji, ilegalni migranti koji ulaze u BiH najčešće nastoje ilegalno prijeći u Hrvatsku na području Hercegbosanske županije, čije je sjedište u Livnu.