BRANITELJSKA AKCIJA PROZIVA

'Leovac iskoristio skup u Grubišnom Polju za HSP'

22.02.2011 u 16:30

Bionic
Reading

Građanska inicijativa 'Braniteljska akcija', koja je u nedjelju u Grubišnom Polju organizirala skup potpore hrvatskim braniteljima Tihomiru Purdi i Veljku Mariću, ogradila se od istupa Mladena Leovca jer je, kako ističe, skup koji je trebao biti apolitičan iskoristio za prenošenje političkih stajališta svoje stranke - Hrvatske stranke prava (HSP).

Iako je inzistirano da skup bude apolitičan, 'predsjednik vukovarsko-srijemskoga Županijskog odbora HSP-a Mladen Leovac iskoristio ga je za prenošenje političkih stajališta svoje stranke i odašiljanje naputaka svojih političkih šefova u smislu političke i stranačke borbe', kaže se u priopćenju Građanske inicijative 'Braniteljske akcije' i dodaje se da je tom prilikom 'doveo u zabludu organizatora navevši prije toga da ne obnaša tu dužnost. Naknadnom provjerom utvrdili smo da je to neistina', stoji u priopćenju.

'Koristimo priliku zamoliti sve stranačke prvake da se odmaknu od branitelja i stradalnika Domovinskog rata, ali i svih građana Hrvatske, jer oni nisu stoka sitnog zuba i znaju dobro da budućnost Hrvatske i rješavanje problema, pogotovo navedene dvojice, nije u mahanju stranačkim zastavama', navodi se u priopćenju.
Napominju i kako se skup, najavljen za subotu 26. veljače u Zagrebu, održava istodobno kad i Konvencija HSP-a u Zagrebu.

'Ne možemo se otrgnuti dojmu da nije slučajno podešen... Smatramo da je to sve pokušaj grube manipulacije u bolesnoj želji za dobivanjem glasova, a nadamo se da će pokretači toga biti prepoznati u javnosti', navodi u današnjem priopćenju 'Braniteljska akcija'.