MILINOVIĆ PORUČIO

'Kumice nek prosvjeduju pred Holdingom'

05.10.2010 u 14:44

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović rekao je danas kako je 'kumicama' mjesto za prosvjed ispred Zagrebačkog holdinga i dodao da se sutra tijekom dana očekuje odluka Ministarstva o eventualnom produljenju roka o uvjetima prodaje sira i vrhnja na zagrebačkim tržnicama ili njegovoj uskrati

Na novinarski upit o uvjetima prodaje sira i vrhnja na zagrebačkim tržnicama ministar Darko Milinović je tijekom posjeta općoj bolnici Pakrac i Specijalnoj bolnici Lipik ocijenio da se u Zagrebačkom holdingu bave političkim previranjima, a ne zaštitom 'kumica' koje proizvode i prodaju sir i vrhnje na tržnicama.

Istaknuo je da su uvjeti prodaje sira i vrhnja postignuti u Rijeci, Splitu i Osijeku, ali i na nekim zagrebačkim tržnicama kojima ne upravlja Zagrebački holding.Milinović je rekao kako Holdingu prijeti kazna i optužni prijedlog, jer u zakonski ostavljenom roku nisu poduzeli potrebne mjere da osiguraju uvjete prodaje.

Podsjetio je kako je još u studenome prošle godine Zagrebački holding obaviješten o zakonskoj obvezi osiguranja uvjeta za prodaju lako pokvarljivih namirnica (svježeg vrhnja i sira). Dodao je i da je Ministarstvo zdravstva odobrilo i zatraženu odgodu njegove primjene za šest mjeseci.

Zagrebački holding ponovno je u lipnju zatražio odgodu pa je primjena odgođena za još tri mjeseca. No, kako nitko iz Holdinga nije tražio odgodu tijekom rujna, to je rješenje o zabrani prodaje stupilo na snagu.