IZ BIJELOG KUTA

Krstičević: Govorili su da ćemo ispasti, a polusezona je uspješna

13.12.2012 u 17:08

Bionic
Reading

Skoro sat vremena trajalo je obraćanje trenera Hajduka Miše Krstičevića novinarima, u kome je sažeo svoje viđenje upravo završene polusezone, koju je ocijenio uspješnom, ali i najavio bolju igru i rezultate u proljeće. Sve pod uvjetom da igrači ostanu na okupu.

'Znate s koliko smo teškoća započeli pripreme, da nismo mogli ni prijateljske utakmice igrati i da smo u vrlo kratkom roku morali ući u formu zbog Skonta. Bilo je važno da prođemo zbog kluba i novaca. Na koncu polusezone drugo mjesto i plasman u polufinale kupa moraju se ocijeniti kao uspjeh' započeo je Krstičević i otkrio kako je bilo i skeptika koji su mu sugerirali da ne sjeda na klupu Hajduka.

'Govorili su da ćemo ispast iz lige, da ćemo se osramotiti, no mi smo kroz kulturu rada i treniranja došli do toga da imamo kvalitetnu grupu igrača na okupu. Ako ostanemo u ovom sastavu, vjerujem da možemo napraviti i puno više. O novcu i premijama ne bih htio govoriti. Momci nemaju nikakve poticajne mjere i to je loše za svaki klub, u tom pravcu klub mora nešto pod hitno napraviti'

Krstičević je zadovoljan igračima 'Neki su dosta napredovali, povećala im se vrijednost. Srećom igrači su vjerovali u mene i ispunjavali ono što sam od njih tražio. Na žalost svjestan sam da ćemo morati prodavati igrače da bi preživjeli. Sve što može spasiti klub od bankrota treba poduzeti, to su neke stvari u koje nemam upliva. Ako odu nositelji, morat ćemo tražiti nova rješenja i ako ih ne uspijemo naći, znam da će opet pasti sve na nas, opet ćemo Šeparović i ja dobiti po glavi'

Nije se Krstičević libio progovoriti ni o detaljima koji su punili novinske stupce. 'Pisalo se da smo Caktaša izbacili iz momčadi radi čipsa, što je notorna glupost. I mene se napadalo zbog ponašanja. Pa dobro, nisam ja iz Skandinavije, temperamentni sam Dalmatinac, nekad bacim rokovnik, opsujem, ali nisam nikoga povrijedio. Nekada izleti i psovka, ali mislim da sam i u tom smislu dosta napredovao.

Najavio je kako će pokušati osvojiti kup. 'Osvojio sam kup Albanije i znam koliko je to teško. No sad kad nema Dinama, sve bi trebalo biti lakše. Ja uvijek govorim iskreno pa ću tako i sada. Mi se u ovom trenutku ne možemo nositi s Dinamom u nijednom segmentu, od upravljačkog do igračkog. Tako stvari sada stoje. Što će biti ubuduće, vidjet ćemo. Vidite koliko je liga izjednačena, kvalitetnija nego prošle sezone. Kvaliteta se zbila u 12 klubova i mislim da je teže bilo ostvariti ovaj plasman ove godine, nego prošle.

Za kraj je ponudio i statističke podatke:

Broj utakmica: 27
Učinak: 14 pobjeda, 7 neriješenih, 6 poraza
Gol razlika: 40:20
Najbolji strijelci: M. Caktaš (7), F. Andrijašević (6), I. Vuković (4+2)
Najbolji asistenti: I. Vuković (6), F. Andrijašević (5), G. Jozinović (4)
Najviše nastupa: G. Blažević (26/27), M. Maloča (25/27), G. Milović (24/27), J. Radošević (24/27), F. Andrijašević (24/27), M. Caktaš (24/27)
Broj primljenih golova u posljednjih osam službenih utakmica: 2 (oba iz prekida)
Učinak u posljednjih deset službenih utakmica: (6 pobjeda, 4 remija, 0 poraza)
Broj igrača koji su nastupili: 27 (13 ih ima više od 50 posto)
Broj kartona: 54 (žutih) + 1 (crveni, A. Maglica)
Najviše kartona: Maglica (5ž + 1c), A. Vršajević (6ž) i J. Radošević (6ž)
Najviše ulazaka u igru: T. Kiš (8) i S.P. Luštica (8)
Najviše izlazaka iz igre: I. Vuković (12) i M. Oremuš (12)
Najviše puta bili na klupi: M. Jonjić (22/27), S.P. (Luštica 20/27), T. Kiš (17/27)