NAKON TUĐMANA, U SDP-ovu TABORU

Krešimir Dolenčić u Josipovićevoj kampanji

13.10.2009 u 12:58

Bionic
Reading

Krešimir Dolenčić, kazališni redatelj iz Zagreba vjerojatno će se uključiti u predsjedničku kampanju Ive Josipovića, otkriva Nacional

SDP-ova kandidata dosad su podržale osobe iz kulturnih krugova poput Nedjeljka Fabrija, Nikše Bratoša i Huseina Hasanefendića, a Josipović je prije nekoliko dana pozvao i Dolenčića, koji je reagirao pozitivno.

Međutim, dio SDP-a ne gleda pozitivno na ovu akviziciju podsjećajući da je Dolenčić bio blizak HDZ-u i u prošlosti čak u HNK-u režirao rođendansku proslavu tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana, kao i njegov sprovod.

Tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća, režirao je i vojne parade na Jarunu te dosta HDZ-ovih političkih skupova.

'Ja sam, uistinu s punim uvjerenjem i srcem, samo želio napraviti te projekte što bolje i gledljivije i htio sam, jednostavno, usrećiti ljude koji dolaze to gledati i koji su odlučili primjerice feštu Dana državnosti provesti na Jarunu. Ništa više od toga! Što se tiče sprovoda dr.Tuđmanu, to sam napravio iz redateljskog rodoljubnog osjećaja i iz svoje katoličke dužnosti da pomognem ljudima koji su me tih dana pozvali, jer o tome nitko u Hrvatskoj nije imao pojma', izjavio je svojedobno Dolenčić za Glas Dalmacije.