PREMIJERKA O VESNI BOSANAC

Kosor spremna za protunapad i akcijski plan

06.03.2011 u 19:57

Bionic
Reading

Komentirajući informaciju o kaznenoj prijavi iz Srbije i saslušanju ravnateljice vukovarske bolnice Vesne Bosanac od strane hrvatske policije, premijerka Jadranka Kosor rekla je da će učiniti sve da nitko ne uspije u naumu da se revidiraju povijesne činjenice

'Hrvatska vlada i sve institucije čine i činit će sve da se nešto slično ne dogodi, sve da se hrvatski branitelji i njihovo dostojanstvo, ali i dostojanstvo Domovinskog rata, zaštiti i da nitko ne uspije ni u kakvom naumu da se povijesne činjenice revidiraju', rekla je za Dnevnik Nove TV Jadranka Kosor.

Hebrang se opet zaletio?

Andrija Hebrang je bio taj koji je medije obavijestio o procesuiranju Vesne Bosanac, ali i istaknuo da se sprema još stotinjak optužnica protiv hrvatskih branitelja. Premijerka je i u nedjelju. po tko zna koji put zaredom, opovrgnula Hebrangove tvrdnje.
'Ja nemam takve informacije. Nitko tko je bio i sam žrtva Miloševićeve velikosrpske politike ne može još jedanput biti žrtva ponovno kao što se to dogodilo gospodinu Purdi', naglašava.

Najavljuje da će u utorak sazvati sastanak s uglednim pravnim stručnjacima, predstavnicima institucija, kako bi razmotrili situaciju, ali i zakon iz 2003. kojim su omogućeni ovakvi pravni progoni. Premijerka najavljuje akcijski plan.

'Nitko tko je bio sam žrtva Miloševićeve velikosrpske politike, ne može ponovno biti žrtva, kao što se to dogodilo gospodinu Purdi. Dakle, tu treba činiti sve što je nužno i predvidjeti događaje, ali isto tako, naravno, podržati i institucije pravne države, dakle i DORH i Ministarstvo pravosuđa, da u razgovorima s kolegama u susjednoj državi dogovore jedan pravni okvir', zaključila je premijerka.