NAJVEĆI KORONA PARTY U GRADU

[VIDEO/FOTO] Korona u Zagrebu kosi sve pred sobom, no mlade ispred HNK to ne dotiče: Pogledajte kako je sinoć bilo na platou pred kazalištem

17.10.2020 u 10:58

Bionic
Reading

Unatoč enormnom porastu broja novozaraženih - u Zagrebu ih je jučer zabilježeno 387 - i ovog je petka održan masovni 'tulum' ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta. Fotograf agencije Pixsell zabilježio je dašak sinoćnje atmosfere

Svakotjedni masovni tulum na otvorenom nastao je ‘ad hoc’ u svibnju, pod popuštanjem epidemioloških mjera. Odvija se svakog vikenda, a kulminira iza ponoći kad se mnogi lokali zatvore zbog koronavirusa.

Proteklog tjedna agencija Hina objavila je detaljnu reportažu sa svjedočanstvima posjetitelja platoa ispred HNK, a u međuvremenu reagirali su brojni kulturnjaci, koji upozoravaju kako ovo mjesto ne bi trebalo služiti masovnim okupljanjima uz alkohol i glazbu.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'dr. Andrija Štampar' Zvonimir Šostar, najavio je da će se ovakva okupljanja u Zagrebu strožije kontrolirati, a doveo ih je i u vezu s porastom broja novozaraženih u Zagrebu.

Ako je suditi po fotografijama i video zapisu snimljenima u petak navečer, mladi koji se okupljaju ispred HNK nisu se posebno uznemirili zbog ove najave, a niti zbog nekontroliranog širenja zaraze u Zagrebu.

  • +26
Petak navečer na platou ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL