tri panela

Konferencija GOOD inicijative 'Obrazovanje u fokusu'

29.05.2020 u 12:58

Bionic
Reading

GOOD inicijativa u suradnji s ekspertima i suradnicima organizira konferenciju u povodu obilježavanja godišnjice održavanja prosvjeda 'Hrvatska može bolje!', a ove godine se održava pod nazivom 'Obrazovanje u fokusu', priopćila je ta inicijativa

S obzirom na okolnosti uzrokovane COVID-19 krizom konferencija će se ove godine održati online i to kroz tri panela tijekom lipnja, koji će otvoriti teme obrazovanja u doba krize (1. lipnja), nejednakosti u obrazovanju (15. lipnja) te građanskog odgoja i obrazovanja (22. lipnja).

Prvi panel 'Obrazovanje u doba krize' održat će se 1. lipnja u 18 sati na platformi zoom, preko koje će sudionici moći postavljati pitanja panelistima, a moći će se pratiti i na društvenim mrežama GOOD inicijative.

O tome kako su se snašli učitelji/ce u online nastavi, što o takvoj nastavi misle učenici i učenice osnovnih i srednjih škola, što o upravljanju školama misle ravnatelji, o frontalnoj provedbi projekta 'Škola za život' u doba krize uzrokovane štrajkom učitelja i pandemijom te što se naučilo iz krize govarat će uvodno i komentirati Boris Jokić s Instituta za društvena istraživanja.

Panelisti će biti profesorica hrvatskog jezika i književnosti iz Tehničke škole u Vukovaru Lilijana Radobuljac, ravnatelj OŠ Milana Langa iz Bregane Igor Matijašić, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać, maturantica, II. gimnazije Iva Šimundić, samostalni savjetnik u obrazovanju Petar Bezinović.