TRAŽI HITNE IZBORE

Kolarić pisala vrhu stranke: SDP u Zagrebu više politički ne postoji

31.01.2018 u 15:04

Bionic
Reading

Dok se čeka da se utvrdi konačan datum SDP-ove Konvencije, u Zagrebu je SDP politički mrtav. Tako barem tvrdi Aleksandra Kolarić te je u pismu poslanim Predsjedništvu stranke zatražila hitno sazivanje izbora u Zagrebu

U pismu koje je tportal dobio na uvid Kolarić od Predsjedništva traži da otvori raspravu o stanju u zagrebačkom SDP-u, ali i donese odluku da se izbori za novog šefa najveće SDP-ove organizacije održe do 30. travnja.

'Zagrebačka organizacija SDP-a danas je potpuno umrtvljena i obezglavljena, a članstvo je duboko apatično i razočarano', poručuje Kolarić u pismu.

Podsjeća kako je zadnja sjednica vrha zagrebačkog SDP-a održana još krajem rujna prošle godine, a čelnu osobu zagrebački SDP nema već više od godinu dana. 'U medijima i među građanima jednostavno nema stavova SDP-a o cijelom nizu relevantnih zagrebačkih tema. Aktivnost pojedinih zastupnika u Skupštini ne može nadoknaditi potpunu pasivnost stranke u gradu o cijelom nizu važnih pitanja. U Zagrebu politički trenutno više ne postojimo', poručuje Kolarić, koja je i sama najavila kandidaturu za čelno mjesto u zagrebačkoj organizaciji.

Upozorava da je članovima Predsjedništva i Glavnog odbora zagrebačkog SDP-a mandat istekao još prije dva mjeseca, a da je v.d. predsjednika Saša Molan 'savršeno politički nevidljiv u Zagrebu'.

'Članstvo je apatično, duboko razočarano, a zagrebačka organizacija je, kao i ostatak SDP-a, razdirana klanovskim sukobima. Netransparentni postupci 'čišćenja baze', tj. isključivanja članova zbog neplaćenih članarina obavijena velom tajne, odluke povjerenika o odbijanju članstva ili o učlanjivanju u nedavno raspuštenu organizaciju donesene bez ikakvih kriterija (Novi Zagreb Zapad), kao i neutemeljena odluka o neodržavanju izbora u Donjoj Dubravi, prijetnje izbacivanjima koje pojedini novoizabrani predsjednici mjesnih organizacija upućuju oponentima, samovolja u vođenju sjednica novoizabranih mjesnih odbora (Maksimir) dodatno doprinose općem osjećaju beznađa i kaosa. Pojavio se i presedan kojim se članstvu zagrebačkog SDP-a zabranjuju sastanci i politički razgovori! Naime među članovima zagrebačke organizacije počeo je kružiti mail koji je poslalo dvoje stručnih suradnika zaposlenih u Praškoj, a kojim se zabranjuju sastanci i razgovori članova i članova 'potencijalnih kandidata'', pobrojala je Kolarić.

  • +12
Sva lica Aleksandre Kolarić Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov

Između ostalog, Kolarić traži da se hitno izmjeni situacija u zagrebačkom SDP-u jer smatra da 'bez snažnog Zagreba, SDP ne može nikada doći na vlast u Hrvatskoj'.

'Izbor novog vodstva zagrebačkog SDP-a u interesu je nacionalnog vodstva, cijele stranke, svih naših članova i svih naših simpatizera i glasača. Naš zajednički cilj treba biti vraćanje povjerenja Zagrepčana i pobjeda na izborima u Zagrebu. Prvi korak u tom smjeru je omogućavanje članstvu u Zagrebu da izabere novo vodstvo. Na vama je odgovornost da što prije stvorite uvjete za izbor novog vodstva, koje će zagrebački SDP novom energijom i znanjem dignuti na noge', poručuje Kolarić u pismu Predsjedništvu stranke.