BITKA ZA ZAGREBAČKI SDP

Aleksandra Kolarić poziva vodstvo SDP-a: Objavite datum izbora!

02.01.2018 u 17:01

Bionic
Reading

Aleksandra Kolarić, kandidatkinja za predsjednicu zagrebačkog SDP-a, upozorila je u utorak putem Facebooka da je posljednji rok za te izbore istekao još početkom prosinca prošle godine, te pozvala stranačke čelnike da datum izbora objave do kraja siječnja. Po njezinoj procjeni, najbolje je da izbori za zagrebački SDP budu u travnju 2018.

Uz napomenu da SDP mora što prije odrediti datum izbora za vodstvo zagrebačke organizacije, Kolarić navodi da ona već tri godine, još od kada je 'Platformi Novog SDP-a' definirala viziju razvoja stranke, uporno i dosljedno govori o nužnoj demokratizaciji, stvaranju političkog sadržaja i obnovi izgubljene vjerodostojnosti SDP-a.

'S obzirom da su stvarne promjene izostale, SDP je ponovno pao ispod 20 posto podrške građana, te ponavljamo neslavni rezultat iz 2014. Drago mi je da danas sve veći broj članova prihvaća moje ideje o reformi SDP-a. Vraćanje povjerenja građana mora početi u našoj najvećoj organizaciji tj. zagrebačkom SDP-u', najavila je Aleksandra Kolarić.

  • +12
Sva lica Aleksandre Kolarić Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov

Preduvjet toga je da članovi izaberu novo vodstvo ove organizacije, jer zagrebački SDP nema legalno izabranog predsjednika, a vodstvu je istekao mandat, podsjeća Kolarić.

'Zadnji statutarni rok za zagrebačke izbore istekao je 2. prosinca 2017. godine. Protustatutarna odgoda ovih izbora unedogled predstavlja suspenziju demokracije', upozorava Kolarić. 

Pozvala je vodstvo SDP-a da do kraja siječnja objavi datum izbora za vodstvo zagrebačkog SDP-a i donese demokratska i pravična izborna pravila.

'Potrebno je ostaviti dovoljno vremena da svaki član zagrebačke organizacije upozna programe svih kandidata. Stoga predlažem da izbori za zagrebački SDP budu održani tijekom travnja 2018.', zaključila je Kolarić.

  • +12
Glavni odbor SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL