NITKO NEĆE NA SUČELJAVANJE

Kolakušić odaslao otrovnu strelicu: Škoro je pravi kandidat HDZ-a

10.12.2019 u 12:10

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Mislav Kolakušić govorio je o svojoj kampanji, izborima i drugim kandidatima u razgovoru u emisiji RTL Direkt

'Imamo, samo nemamo čekanje rezultata. Svatko je sa svojom obitelji. Gdje bismo se trebali nalaziti nego u krugu svojih obitelji?', odgovor je Mislava Kolakušića na pitanja o izbornom stožeru i ne pojavljivanje u javnosti među ljudima u emisiji RTL Direkt.

Pozvao je kandidate na sučeljavanje.

'Proputovao sam Hrvatsku triput i smatram da se kandidati moraju sučeliti. Biti kukavica ne znači samo sramotiti sebe već i birače, ali i cijeli hrvatski narod. To je sramota. Skrivati se u mišjim rupama, biti u kontroliranim uvjetima, čitati s papira kao Škoro, čitati s blesimetra kao Kolinda ili lupetati gluposti kao Milanović... Odazvat ću se možda na debatu gdje su svi kandidati. Pozivam te kukavice da se prestanu sramotiti i da se odazovu na debatu sa mnom. Neka gospođa predsjednica kaže datum i idemo održati debatu'.

Za Miroslava Škoru navodi da je on pravi kandidat HDZ-a, a ne predsjednica Grabar - Kitarović. ' ...Da je on njihov pravi kandidat, to sam rekao kolovozu. On je to i sam javno priznao. Sad imaju potrebu pričati jer prije ništa nisu pričali, niti su imali što reći', naglasio je.

Na pitanje je li mu desnica bliža jer je trebao biti ministar pravosuđa u Karamarkovoj vladi odgovorio je da je pristao jer mu je bilo rečeno da će se raditi stručna vlada te ga je zanimalo što će se promijeniti.

'Nikad se nisam u životu čuo s Karamarkom i nisam htio biti u njegovoj Vladi. Vrlo brzo sam shvatio o čemu se radi. Ili imate 76 zastupnika po sadašnjem sustavu ili nemate ništa. Vrlo je jednostavno, na ovim izborima građani odlučuju žele li da nas HDZ i SDP odvedu u propast ili žele promjene'.

Istakno je kako će se povući te neće ići na parlamentarne izbore kao ispadne u prvom krugu. Objasnio je i kako misli ostvariti sve što je najavio iako predsjednik za to nema ovlasti.

'Moja ponuda je skroz jednostavna. Građani me izaberu, predlažem Vladi da idemo u izmjenu Ustava Republike Hrvatske, oni to odbiju jer im nakaradni sustav omogućava da vladaju 30 godina. Nakon toga građanska inicijativa ide u izmjene Ustava čije su temeljne odrednice tamo navedene. Kao ovlasti predsjednika'.

Želi biti čovjek koji će preporoditi Hrvatsku te smatra kako je Franjo Tuđman uništio Hrvatsku u privatizaciji. Navodi kako mu ne smeta što ga nazivaju 'Cezarom' zato što želite sve ovlasti.

'Ne, to mi smeta jer ih zovem 'trolovima'. Imate jednog Puhovskog, on 25 godina ima prostora u medijima, kvazinapada vladajuće, a koja mu je jedina svrha postojanja? Uništavati svaku novu opciju koja se pojavljuje. On nikad ne bi imao takav prostor u medijima! Pa oni se financiraju iz državnog proračuna'.

Žarko Puhovski odgovorio je Kolakušiću.

'Prvo, ispravio bih ga, riječ je o 35, a ne 25 godina. Što se ostalog tiče... Spominjao me jer sam negativno pričao o njemu, što smatram svojim pravom, a njegovo pravo je ne slagati se s tim. Ali, u njegovom nastupu vidjeli smo da ne može iz svog obrasca jer je na taj način ostvario dosadašnji uspjeh', rekao je za RTL Direkt. 

'Prije godinu dana je bio 'no name' pa iz svog obrasca neće izaći. Dosad mu je relativno dobro išlo'. 

'Ne, ja dajem ponudu. Ne vidim zašto bi to bio kult ličnosti. Ne postoji sustav u kojem, bila to privatna tvrtka ili država, odluke donosi više od jedne osobe. Kako god vi nazivali predsjedničku ili parlamentarnu demokraciju, odluku donosi jedna osoba. Sad je to Plenković, prije Karamarko... Znate li koliko traje glasovanje u Saboru? Znate li koliko se u Europskom parlamentu glasuje za zakone? Dvije do tri sekunde po zakonu. Shvaćamo li o čemu govorimo?', odgovor je na pitanje nije li kult ličnosti postavljati se kao netko tko nudi istinu, tko će istjerati pravdu?

O vjeronauku o školi nije htio komentirati već je rekao da ima mišljenje o svakom ideološkom pitanju, ali ne vidi razloga zašto bi se netko tko se njima ne bavi izjašnjavao o njima.

'...Po njemačkom Ustavu vjeronauk je obavezan u školama, kao što je i dopuštena prostitucija. Ja se tim stvarima neću baviti, bavit ću se gospodarstvom i pravosuđem'.

Za problem s migrantima kao rješenje navodi strogu primjenu Zakona o nadzoru državne granice, kaznu zatvora za svaki ilegalan prelazak i novčanu kaznu.

'Govori se da nemaju novaca, a svaki put čujete da su platili pet ili deset tisuća eura. Svako pitanje koje je bitno nekoj ideološkoj skupini građana moći će skupiti potpise za referendum i ako osvoje dovoljno glasova, na referendumu će se morati ostvariti više od 50 posto birača, a ne kao sad'.

O ishodu izbora navodi kako bi on bio u drugom krugu da ostali nisu kukavice.

'... Da je bila debata na njoj bi se vidjelo da su šuplja priča, da bez blesimetra i papira ne znaju ništa izgovoriti, a kamoli reagirati na raspravu. Vidjet ćemo kako će građani protumačiti situaciju i žele li kukavicu u drugom krugu', rekao je na kraju.