kad neće predsjednica

Predsjednički izbori bez debata: Od četiri 'glavna' kandidata trojica odbila poziv RTL-a!

09.12.2019 u 17:03

Bionic
Reading

Nakon što je RTL prvi pozvao vodeće predsjedničke kandidate na sučeljavanje 20. prosinca, sukladno mjesečnoj anketi javnog mnijenja, stigli su i odgovori iz vodećih stožera. Prvi je na poziv odgovorio kandidat Mislav Kolakušić koji je putem svoje Facebook stranice poručio kako će se pozivu odazvati te pritom odlučio potaknuti svoje protukandidate da učine isto.

Ipak, RTL-u je danas iz stožera Kolinde Grabar-Kitarović odgovoreno kako aktualna predsjednica ne može doći na sučeljavanje zbog obveza u kampanji, odnosno činjenice da je u vrijeme ponuđenog termina organiziran njezin završni skup.

Iz Stožera Zorana Milanovića za RTL su odgovorili kako se on „već mjesecima javno zalaže za debatu predsjedničkih kandidata, da je ona već trebala biti održana, da je potrebna i važna, ali samo debata u kojoj će predsjednica sudjelovati kao kandidatkinja na izborima“.

Sličan odgovor stiže i iz stožera Miroslava Škore. Podsjećaju kako su za sučeljavanje bili otvoreni, no samo ako budu prisutni svi pozvani kandidati. Budući da se nisu odazvali kandidati najjačih stranaka, iz Škorinog stožera poručuju kako za njih sučeljavanje, ako nije u punom sastavu, nema smisla.

Sličan scenarij se ponovio i na N1 televiziji, Grabar Kitarović odbila je sudjelovati, Milanović je rekao kako on neće na debatu ako na njoj ne bude predsjednice, Kolakušić je potvrdio da je zainteresiran, dok se Škorin odgovor još uvijek čeka.