VJEKOSLAV IVANIŠEVIĆ

Kerumova vlast zanemarila istočni dio grada

11.05.2013 u 19:58

Bionic
Reading

Kandidat koalicije predvođene HDZ-om za splitskog gradonačeelnika Vjekoslav Ivanišević na današnjoj je konferenciji za novinare, upriličenoj u istočnom dijelu Splita, rekao da je vlast Željka Keruma u proteklom četverogodišnjem razdoblju zanemarila taj dio Splita koji, rekao je, obuhvaća gotovo polovicu grada.

Također je upozorio da se učenicima Osonovne škole Kamen-Šine, koju pohađaju djeca iz istočnosplitskih naselja Šine, Sirobuja i Kamen, tijekom osmogodišnjeg školovanja skrati nastavu za jednu godinu pošto zbog nedostatka prostora školski satovi traju 40 umjesto 45 minuta. 'Tijekom osmogodišnjeg školovanja s minusom od 5 minuta po satu, učenici provedu u školi sedam godina, odnosno jedna im školska godina nedostaje u obrazovanju', upozorio je Ivanišević, obećavši da će se, bude li izabran za gradonačelnika, zauzeti za prevladavanje tog problema.

Posebno je kritizirao gradsku vlast što u protekle četiri godine, kako je rekao, nije napravila ništa na dovršetku izgradnje Vukovarske ulice u istočnom djelu Splita koja je od iznimne važnosti za gradske kotareve u tom dijelu grada.

Predsjednik splitskog HSLS-a Tonči Blažević je istaknuo kako aktualna gradska 'vlast u odlasku' nije napravila gotovo ništa za istočni dio Splita iako se, kako je rekao, četiri godine zaklinjala u istočne gradske kotareve i mjesne odbore "hineći nesagledivu ljubav prema stanovnicima tog dijela grada". Gradski vijećnik HDZ-a Tomislav Gojo je zamjerio Kerumu što je na preuređenje nedavno otvorene Zapadne obale potrošeno 80 milijuna kuna, a za komunalno uređenje istočnih gradskih kotareva i mjesnih odbora samo 12,5 miljuna kuna iz gradskog proračuna za četvorogodišnjeg mandata.

'U istočnom dijelu Splita ljudi nemaju normalnu cestu, nemaju kanalizaciju, nemaju dovoljan pritisak vode', dodao je Gojo.

Ivanišević je kandidat za gradonačelnika Splita liste HDZ-HSP Ante Starčević-Hrvatska čista stranka prava (HČSP)-Hrvatska socijalno - liberalna stranka (HSLS)- Blok umirovljenici zajedno (BUZ)-Hrvatska demokršanska stranka (HDS).