IMOVINA OD 50 MILIJUNA EURA

Kerum prodaje sve nekretnine u Zagrebu!

12.05.2010 u 07:32

Bionic
Reading

Jutarnji list otkriva da splitski gradonačelnik i poduzetnik Željko Kerum prodaje sve svoje nekretnine u Zagrebu! Kerum je posao prodaje tih objekata prenio na svoj odvjetnički ured, koji za njegovo vlasništvo traži nove vlasnike

Riječ je o imovini vrijednoj oko 50 milijuna eura, što uključuje bivšu tvornicu Nadu Dimić, kafić Lažni svjedok, kultni restoran Šumski dvor na Prekrižju, kino Central u Petrinjskoj ulici i dvije vile na Tuškancu. Iako se naveliko govorilo da će Kerum kupiti i popularni kafić Bulldog u Bogovićevoj ulici, ta kupoprodaja naposljetku ipak nije uspjela, a splitski je poduzetnik u međuvremenu prodao i nekoliko poslovnih prostora u centru grada.

Na prodaju nekretnina u Zagrebu, koje je kupovao u vrijeme kad se činilo da je posao s nekretninama najlukrativniji i da bi se njihovom preprodajom mogao zavrtjeti unosan biznis, Kerum se odlučio zbog naoko jednostavnog razloga - prodaja nekretnina je 'core business' tvrtke Kerum ING d.o.o., jedne od njegovih kompanija.

Kerum očito svoje zagrebačke nekretnine nikada nije planirao staviti u novu ili prvobitnu funkciju nego samo preprodati i pritom zaraditi. U doba kad ih je kupovao bila je to vrlo izgledna investicija.

Iako je vrlo tajnovit kad su posrijedi njegove nekretnine, Kerum nije opovrgnuo novinarima Jutarnjeg da planira prodati svoju imovinu.

'O tome ne mogu govoriti, jer ja ne vodim taj posao i ne želim se naći ni u kakvom sukobu interesa. Točno je da je moja imovina u Zagrebu vrijedna oko 50 milijuna, a u cijeloj Hrvatskoj oko 300 milijuna eura. Mogu samo reći da 20 godina redovno isplaćujem plaće, uredno podmirujem sve svoje obveze i do sada sam platio oko šest milijardi kuna poreza. O svom biznisu i nekretninama ne želim govoriti, jer je to moja privatna stvar. Nitko mi posao nije darovao, stvorio sam ga i razvijao vlastitim snagama. Objekte mogu prodati ili darovati, tj. raditi s njima što želim, to je, ponavljam, moja stvar', izjavio je Kerum.

Od njegovih bliskih suradnika Jutarnji doznaje da obnavljanje i dovršetak objekata u Zagrebu nije u prvom planu njegova poslovanja, osobito ima li se na umu da u Splitu ima prečih poslova. Planovi o pretvaranju Šumskog dvora na Prekrižju u elitni restoran poput milanskog Cavallija ili pak izgradnja trgovačkog centra s podzemnom garažom pokraj tvornice Nade Dimić, ostali su samo mrtvi projekti na papiru.