ISTARSKI SDP

'Kaznena prijava protiv Bassanesea je dno dna'

04.05.2013 u 21:27

Bionic
Reading

Na SDP-ovoj konferenciji za novinare s nazivom 'Chiavalon, Miletić, Flego i Koraca obmanjuju javnost' istaknuti istarski SDP-ovci Tanja Vrbat i Danijel Ferić, u društvu SDP-ova kandidata za župana i nezavisnog saborskog zastupnika Damira Kajina, osvrnuli su se i na jučer objelodanjenu kaznenu prijavu protiv umaškog gradonačelnika iz redova SDP-a Vilija Bassanesea

Svojevrsna koalicija za rušenje umaškog gradonačelnika sad već bivših vijećnika iz redova IDS-a, HDZ-a i HNS-a, kojoj se pridružio i jedan nezavisni vijećnik, a koji su u petak na konferenciji za odabrane novinare objavili da su zbog više nepravilnosti u radu podigli kaznenu prijavu protiv Bassanesea, predsjednica umaškog SDP-a i saborska zastupnica Tanja Vrbat ocijenila je danas u Puli 'dnom politike' te da se radi samo o politikanstvu.

'Upravo zbog takvih stvari ljudima se politika zgadila. Politologinja sam po struci i moram to reći, no politika je časna profesija i na nama je da vratimo povjerenje ljudi u političare', kazala je Vrbat dodajući da 'slika njih četvero na konferenciji za novinare govori više od svega'.

Naime, smatra da čelnik županijskog HNS-a Veljko Ivančić, koji je u proteklom sazivu gradskog vijeća Umaga obnašao funkciju dogradonačelnika, ako je bilo takvih nepravilnosti za koje proziva gradsku upravu, podiže zapravo prijavu i protiv samoga sebe.

'Odluke koje je donijelo Gradsko vijeće nisu se mogle donijeti jednoglasno, što znači da se bez tih vijećnika nisu mogle donijeti, pa je žalosno da ne znaju što su izglasali. I mi bismo danas mogli podignuti deset kaznenih prijava, no ne želimo se spuštati na taj nivo. Od umaške opozicije želimo čuti ideje, programe, a ne besramnu pljuvačinu', kazala je ogorčeno Vrbat, upitavši se - što su, ako smatraju da je bilo nepravilnosti, vijećnici čekali četiri godine s kaznenom prijavom?

Istaknula je i da podizanje kaznene prijave protiv aktualnog umaškog gradonačelnika i SDP-ovakandidata za novi mandat samo dva tjedna prije izbora ne smatra drugim doli politikanstvom, no obrušila se i na IDS-ovce za koje je ustvrdila da 'vode politiku brojanja krvnih zrnaca koja nikad ništa dobroga nije donijela' te da se prilikom skupljanja potpisa za IDS-ove kandidate, kako veli u Vrsaru i Raši, ljudima koji nisu željeli potpisati i prijetilo.

'Nedopustivo je brojati krvna zrnca. Istra je regija svih nacija. Svi smo mi Istrijani koji se tako osjećamo, ali nacionalnost je nešto drugo', poručila je Vrbat.
SDP-ov kandidat za zamjenika župana Danijel Ferić istaknuo je da su u IDS-u skupljanje potpisa za kandidature shvatili kao natjecanje, no da ipak nisu skupili već prvog dana onaj broj potpisa koji su objavili.