Faisal bin Qassim Al-Thani

Katarski šeik stigao u Dubrovnik istražiti može li investirati u hotelijerstvo i turizam

24.07.2021 u 14:06

Bionic
Reading

Katarski šeik Faisal bin Qassim Al-Thani stigao je u Dubrovnik te se sa svojom delegacijom prošetao Stradunom, a susreo se i s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem

Kako doznaje Dubrovački list, šeik je u Dubrovnik došao s obitelji te borave u hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Šeik Faisal bin Qassim Al-Thani 1931 je najbogatiji čovjek prema listi Forbesa, a bogatstvo mu ‘teži’ 1,6 milijardi dolara.

Direktor je Al-Faisal Holdinga jednog od najvećih konglomerata u Kataru. Diljem svijeta posjeduje više od 20 hotela.

Šeik Al Thani, čiju delegaciju čine njegovi sinovi te drugi predstavnici Al Faisal Holdinga, izrazio je svoje oduševljenje dosadašnjim boravkom u Dubrovniku, posebice očuvanom kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama. Uz riječi dobrodošlice, gradonačelnik Franković ukratko ih je upoznao s bogatom poviješću Dubrovnika i njegovim značajem u doba Dubrovačke Republike, ali i današnjim gospodarskim i drugim prilikama kao jednog od svjetskih turističkih bisera.

Kako piše Dubrovački vjesnik šeik je rekao da je u Dubrovnik je doputovao jer su u Al Faisal Holdingu zainteresirani za istraživanje poslovnih i investicijskih potencijala s naglaskom na segment hotelijerstva i turizma. Budući da se ovaj konglomerat uspješno bavi i muzejskom djelatnošću razgovaralo se i o mogućnostima razvijanja kulturne suradnje između Dohe i Dubrovnika, odnosno Katara i Hrvatske. Obje strane iskazale su svoju zainteresiranost za nastavkom razgovora kako bi se prilike za suradnjom i realizirale.