teške optužbe

Karolina Vidović Krišto tvrdi da joj je Šeks prijetio, podnosi kaznenu prijavu

07.12.2023 u 09:13

Bionic
Reading

Saborska zastupnica stranke Odlučnost i pravednost Karolina Vidović Krišto, kako je objavila, podnosi Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv HDZ-ova moćnog političkog veterana, aktualnog predsjednika Nacionalnog odbora i Savjetodavnog vijeća HDZ-a te nekadašnjeg predsjednika Sabora Vladimira Šeksa

Vidović Krišto tvrdi da joj je Šeks javno prijetio i da za to ima svjedoke.

Dana 6. prosinca 2023. oko 17.30 u restoranu Purger u Petrinjskoj ulici u Zagrebu prišao mi je Vladimir Šeks, bivši predsjednik Hrvatskog sabora i savjetnik premijera Andreja Plenkovića, te mi je, unoseći mi se u lice i vrijeđajući me na osobnoj razini, iznio niz prijetnji.

Uz osobne uvrede, rekao mi je 'da je on mnoge osobno ušutkao i ubio'. Na moje pitanje hvali li se time, odgovorio je 'da je ponosan na to'.

Na moje izjave da je razgovor završen jer me napastuje i prijeti mi, on je nastavio s prijetnjama sve dok ga saborski zastupnik Josip Šarić nije odveo iz restorana.

Osobno, nemam nikakvog straha, ali vas upozoravam da ste dužni postupiti protiv nasilja i prijetnji vladajućih moćnika, jer Vladimir Šeks je savjetnik predsjednika HDZ-a i vlade Andreja Plenkovića, dakle osoba u najužem krugu političke moći, te se njegove prijetnje moraju ozbiljno uzimati u obzir!

Potpuno je jasno da moja borba za pravednu, uređenu i europsku Hrvatsku nailazi na strah struktura kojima pripada Vladimir Šeks, što potvrđuje i opisana agresivnost te konkretne prijetnje nasiljem, a koju tijela državne vlasti moraju spriječiti', napisala je Vidović Krišto u prijavi koju je odaslala i medijima.