nazvali smo poznatoga neurokirurga

Josip Paladino: Slučaj je htio da sam se zatekao ovdje, a sada ne mogu natrag

19.03.2020 u 14:42

Bionic
Reading

Najpoznatiji hrvatski neurokirurg Josip Paladino, koji je nakon prisilnog umirovljenja u KBC-u Rebro nastavio paralelno raditi u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i Specijalnoj bolnici Radiochirurgia Zagreb, zatvaranje granica dočekao je u Zagrebu. Tu će ostati do daljnjega

'Slučaj je htio da sam se zatekao ovdje, po svom redovnom rasporedu, a sada ne mogu natrag', kazao je Paladino za tportal.

Za svog boravka u mostarskoj bolnici primijetio je pojačane mjere opreza zbog koronavirusa, no nije bio ondje kada se dogodila incidentna situacija s pacijentima koji su se kretali različitim odjelima i zbog kojih je velik dio osoblja stavljen u izolaciju. Stoga nije želio ni komentirati taj događaj.

'Ovdje u Radiochirurgiji funkcioniramo i radimo normalno: radi se o visokospecijaliziranoj ustanovi za kojom nažalost uvijek postoji potreba. Ljudi ne smiju umirati ni od 'standardnih' bolesti poput tumora', kaže Paladino'.

'Hrvatski bolnički sustav očigledno je napregnut i najbolje što u ovom trenutku možemo učiniti, barem mi koji smo angažirani u ovakvim malim i specijaliziranim bolnicama, jest da obavljamo svoj posao i na taj način pomognemo održavanju cijelog sustava', dodaje Paladino.

  • +4
Josip Paladino Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX