'NE ŽELI OPTERETITI KLUB'

Josip Paladino povukao se iz Hajduka!

20.05.2013 u 20:28

Bionic
Reading

Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka, zagrebački neurokirurg Josip Paladino, podnio je ostavku na mjesto predsjednika, dok je svoje članstvo u ovom tijelu zamrznuo nakon što je objavljeno da je postao osumnjičenik u USKOK-ovoj istrazi oko Karlovačke banke

U proširenom dijelu istrage, po informacijama Jutarnjeg lista, Paladina se sumnjiči za dvojbene kredite koje je ova banka dodjeljivala tvrtki Clarus Primus u njegovom vlasništvu, i to dok je bio i u Nadzornom odboru Karlovačke banke. U prvoj fazi istrage Paladino je ispitan tek kao svjedok.

'S obzirom na njegove osobne razloge, a sa željom da rad našeg kluba ne bude ničim opterećen, gospodin Paladino podnosi ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora HNK Hajduk. Njegov status člana Nadzornog odbora stavljen je u stanje mirovanja. Sve ostale odluke Nadzornog odbora bit će definirane na sljedećoj sjednici', objavila je dopredsjednica NO Hajduka Branka Ramljak

Na čelo Nadzornog odbora Hajduka Paladino je došao na izborima koje je organizirala udruga Naš Hajduk koncem 2011. godine, među 37 kandidata koji su se prijavili na javni natječaj. Paladino kao ugledni liječnik i deklarirani navijač splitskog kluba osvojio je najveći broj glasova, a zajedno sa svim izabranim kandidatima jednoglasno je potvrđen od strane Gradskog vijeća Splita.

Slučaj je htio da su od sedam predstavnika Grada Splita u Nadzornom odboru Hajduka već dvojica prisiljena zamrznuti svoj mandat: prije Paladina to je učinio bankar Šime Luketin odmah nakon izbijanja afere oko Credo banke. Najviše tijelo splitskog kluba svejedno i dalje može normalno funkcionirati jer ima sedam članova (uz predstavnike Grada Splita tu su i članovi u ime 'većih' malih dioničara, Jako Andabak i Petroslav Sapunar).

'Gospodin Paladino najbolje zna što se događa i u kojem je svojstvu on u navedenoj istrazi. Mislimo da smo navijačkim izborima napravili određene promjene i u načinu razmišljanja odgovornih u Hajduku i da svojim privatnim problemima neće opterećivati klub', kazao nam je u ime udruge Naš Hajduk Josip Tadinac

Uoči drugog kruga gradonačelničkih izbora u Splitu ova udruga provela je izjašnjavanje među svim kandidatima, a zanimljivi su odgovori dvojice koji su dobili najveći broj glasova. Ivo Baldasar iz SDP-a izjasnio se za nastavak projekta 'Naš Hajduk', po kojemu bi se vodstvo kluba u većinskom gradskom vlasništvu i dalje biralo na izravnim izborima članova, a HDZ-ovac Vjekoslav Ivanišević jedini se - uz Željka Keruma - odbio izjasniti o svojim planovima za Hajduk. Naknadno je ipak odgovorio na pitanja novinara:

'Postojeće rješenje treba preispitati zajedno sa strukom, javnosti i Torcidom, pa ako je najbolje - onda će i ostati', kazao je Ivanišević uz obećanje da 'politici i osobnim interesima neće biti mjesta u Hajduku.

U udruzi Naš Hajduk očekuju da će oba kandidata podržati projekt neposredne demokracije u klubu i da će i dalje omogućiti biranje članova Nadzornog odbora na izborima - bilo redovnim koji su predviđeni 2015. godine, bilo izvanrednim ukoliko za to bude potrebe.

Smatramo da političari ne bi trebali sjediti u Nadzornom odboru Hajduka. Sve što se trenutno događa u Hajduku je miljama ispred svega što je do sada bilo, te vjerujemo da će svakim novim izborima navijači uvijek tražiti i birati najbolje moguće kandidate. I dalje mislimo da će se navijačima na javni natječaj za izbore javiti puno više kvalitetnih kanidata nego što ih u svojim redovima može pronaći ijedna stranka. Također, birali smo sedam kandidata koji svaki za sebe i na svoj način brani interese kluba, te niti jedna politička struja ne prevladava', kazao je Tadinac za tportal.