ISTRAŽIVANJE MEDIA METRA

Jedna anketa Bandiću daje 45, druga 37 posto

bandić ili josipović montaža

bandić ili josipović montaža

Izvor: tportal.hr / Autor: Ilustracija: Mihaela Maras

Prema anketi koju je od 2. do 4. siječnja proveo nezavisni istraživački centar Media Metar, SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović na izborima bi osvojio 55,2 posto, a nezavisni kandidat Milan Bandić 44,8 posto glasova

S druge strane, prema anketi istraživačke agencije Promocija plus, Ivo Josipović dobio bi podršku od 54,5 posto birača, a Milan Bandić od 37,1 posto, dok 8,4 posto birača još uvijek ne zna za koga će glasati.

Istraživački centar Media Metar je u istraživanju telefonski ispitao tri tisuće ispitanika. Sudjelovanje u anketi odbilo je 1.976 osoba ili 36,7 posto svih kontaktiranih. Greška mjerenja iznosi +/- 2,4-postotna boda na razini vjerojatnosti od 95 posto, poručuju iz Media Metra.

Prema anketi na izbore će sigurno, odnosno najvjerojatnije izaći 59,6 posto birača. Neodlučnih birača je 12,7 posto.
Istraživačka agencija Promocija plus istraživanje je provela 4. siječnja na reprezentativnom uzorku od 800 ispitanika CATI metodom (telefonski). Uzorak je stratificiran po županijama i veličini naselja. Iz te agencije napominju da je zabilježena i velika izborna apstinencija, a što može biti rezerva za svakog od kandidata, piše Večernji.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi