šef sabora

Jandroković: Zgrade Sabora i Vlade pretrpjele određenu štetu

29.12.2020 u 18:17

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga Sabora Gordan Jandroković izjavio je u utorak da će država sigurno dati velika sredstva za obnovu stradalog područja Petrinje, a kazao je i kako su uslijed današnjeg razornog potresa određenu štetu pretrpjele i zgrade Sabora i Vlade

Jandroković je izrazio i sućut obitelji onih koji su stradali te suosjećanje svima koji su ostali bez doma i koji su u muci i problemima.

"Nakon jučerašnjeg dana vjerovali smo da je kraj teškim mučnim događajima ove godine, ali nažalost i danas se ponovilo u još gorem obliku. Ovo što se dogodilo u Saboru jest određena šteta, ali daleko je od onoga što se dogodilo tamo", rekao je Jandroković u izjavi za N1.

Dodao je da zgrada nema novih statičkih problema. Nešto štete ima, ali nije vezana uz konstrukciju zgrade. "Nakon što počistimo, moći će se nastaviti raditi", ustvrdio je.

Statičari su bili u zgradi Vlade i Sabora, a u Vladi su nešto veća oštećenja.

"Pretrpjeli smo veliku štetu u prvom potresu, kada je jedan dio zgrade Sabora bio izvan funkcije. Šteta je bila procijenjena na pet milijuna kuna, sada su to manje štete i vjerujem da ćemo ih relativno brzo sanirati", ocijenio je Jandroković, dodavši da će se od ponedjeljka moći nastaviti raditi u zgradi.

Vezano za Petrinju, rekao je da će država sigurno dati velika sredstva za obnovu grada.

"Imamo sreću u nesreći, članica smo EU-a, već sada je najavljena pomoć iz mnogih zemalja članica i same Unije. Vjerujem da novac neće biti problem. Nećemo moći vratiti ljudske živote, a sve ostalo je nadoknadivo. Ova godina nas je naučila da treba prvo sačuvati živu glavu, zdravlje, a sve ostalo ćemo nekako riješiti", poručio je Jandroković.