NIŠTA OD KOALICIJE

Jakovčić ipak otkantao 'čačićevce'

04.05.2014 u 14:53

Bionic
Reading

Istarski demokratski sabor (IDS) otkazao je za sutra zakazanu konferenciju za novinare u Varaždinu na temu suradnje IDS-a i udruge Inicijativa za osnivanje Narodne stranke - reformisti, na programima i zakonskim prijedlozima vezanima uz decentralizaciju, EU fondove i izborna pravila na parlamentarnim izborima

Razlog otkazivanja je tumačenje pojedinih medija da IDS suradnjom sa spomenutom udrugom želi stvoriti alternativnu koaliciju na štetu postojeće, priopćio je danas IDS.

'Istarski demokratski sabor je lojalan koalicijski partner te ne želi ni na koji način dovesti u pitanje funkcioniranje postojeće koalicije', poručuju iz te stranke. Na konferenciji u Varaždinu, okvire suradnje i konkretne prijedloge trebali su predstaviti predsjednica Udruge Natalija Martinčević i IDS-ov kandidat na europskim izborima i bivši predsjednik te stranke Ivan Jakovčić.

Martinčević je sinoć izjavila da, sukladno dogovoru, 'ne može reći ništa više od najavljenih tema'. Jakovčić danas nije bio dostupan za komentar.

Nekadašnji članovi HNS-a, vjerni bivšem predsjedniku te stranke Radimiru Čačiću koji u pulskom zatvoru izdržava kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginulo dvoje mađarskih državljana, krajem ožujka podnijeli su zahtjev za registracijom Udruge za osnivanje Narodne stranke - reformisti, koju kane osnovati po Čačićevu izlasku iz zatvora.

Udruga ima sjedište u Zagrebu, a Narodna stranka – reformisti namjerava, kako su najavili, 'nuditi i provoditi konkretna rješenja za izlazak iz krize i gospodarski napredak, dok stranke u Hrvatskoj i dalje vode ideološke ratove'.

Čačić 17. svibnja stječe pravo na podnošenje zahtjeva za uvjetni otpust iz zatvora, jer mu tada istječe polovica od ukupno dosuđena 22 mjeseca zatvorske kazne.