PISMO PUpOVCU

Jadranka Kosor: Grabar Kitarović dolila je kanticu kerozina na vatru

12.09.2019 u 10:23

Bionic
Reading

Nekadašnja hrvatska premijerka Jadranka Kosor komentirala je aktualne političke događaje u zemlji

Kosor smatra da je stav Milorada Pupovca različit u odnosu na HDZ i u odnosu na Plenkovića.

'Pupovac pokazuje svoje suosjećanje za Plenkovića i njegov način vođenja stranke i tu mu želi pružiti potporu. S druge strane, čini mi se da HDZ i predsjednik stranke ne reagiraju na neke pojave na koje bi morali reagirati. Ako član vladajuće koalicije stoji uz (Aleksandra) Vučića, koji duboko vrijeđa i ponižava Hrvatsku, a član vladajuće koalicije ne reagira, reakcije iz vladajuće stranke su slabe, mlake i nikakve', kazala je Kosor u razgovoru za N1.

Njegova presica, kaže Kosor, u srijedu bila je pitijska, mnoge stvari je relativizirao, ali se nije čvrsto i decidirano ispričao, nije učinio ono što su tražili HDZ-ovci Josip Đakić, predsjednik HVIDRA-e, i Miro Kovač.

Vjeruje da imamo situaciju koja može sličiti na to da se radi o nekoj vrsti dogovora i da se radi nekakva vrsta balansa napetosti, koja zapravo može odgovarati mnogima.

Komentirajući pismo koje je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poslala Pupovcu, Kosor kaže da je njen pristup drugačiji od onoga koji ima Plenković.

Kosor smatra da predsjednik države ne može utjecati, a kamoli kritizirati i udarati onim pismom na koje podsjeća na nekog zastupnika u Saboru.

'Predsjednica je ovim pismom još jednom dolila i svoju kanticu kerozina na situaciju koja nimalo nije dobra. Umjesto da u slučaju u selu pored Knina odmah reagira, da ne šuti, da ne kalkulira, da eventualno i sama ode tamo, ona je šutjela, dala je vrlo neobičnu izjavu tri dana nakon toga i sad dolijeva kanticu kerozina koja može rasplamsati sve ono za što se navodno mnogi političari trude da se zatrpa i ne priča o tome. Naravno da to čini zbog kampanje te da bi dobila potporu i braniteljskih udruga', smatra Kosor.