A KIŠA I DALJE PADA

Izvanredno stanje obrane od poplave u Brodu!

01.06.2010 u 07:52

Bionic
Reading

Zbog rasta vodostaja lateralnih kanala i bujičnih vodotoka, županijski Stožer za zaštitu i spašavanje jutros je na izvanrednoj sjednici proglasio izvanredno stanje obrane od poplave za grad Slavonski Brod i obližnje općine Sibinj, Podcrkavlje i Gornja Vrba

Najkritičnije je u naseljima Slobodnica i Bartolovci u sibinjskoj općini gdje su stanovnici proveli besanu noć.

Poplavljeno je nekoliko obiteljskih kuća, a voda je prodrla u više od pedeset podruma. Poplavljene su i neke lokalne i županijske ceste.

Na kritičnom dijelu oko auto ceste Zagreb - Lipovac još je jučer izgrađen zečji nasip, a promet se odvija normalo. Zatvoren je samo istočni izlaz s autoceste prema Zagrebu, pa se promet usmjerava na zapadni izlaz.

S jutrošnje izvanredne sjednice županijskog stožera za zaštitu i spašavanje upućen je poziv stožerima u Brodu i općinama Sibinj, Podcrkavlja i Gornja Vrba gdje je proglašeno izvanredno stanje obrane od poplave da sve potrebne službe stave u stanje pripravnosti.

Inače cijelu noć vatrogasne i ekipe Hrvatskih voda su terenu i pomažu stanovništvu. Kako kiša na ovom području i dalje pada, a, prema prognozi, tako će biti i cijeloga dana, strahuje se od dodatnog pogoršavanja stanja, pa su pozvani i svi koji su uključeni u civilnu zaštitu da se stave na raspolaganje.