ZAPOSLENICA OZLIJEĐENA

Iz mjenjačnice usred Hvara ukrali 2,3 milijuna kuna

16.08.2012 u 09:46

Bionic
Reading

Iznimno drska i očito pomno planirana oružana pljačka mjenjačnice u samom središtu Hvara, na Pjaci, dogodila se u noći s utorka na srijedu. Pljačkaši su uzeli više od dva milijuna kuna te ozlijedili zaposlenicu

Pedesetčetverogodišnja Nela Kolenić oko jedan sat u noći zatvarala je poslovnicu. Budući da je prednji ulaz okrenut na Pjacu gdje je u to doba noći tijekom sezone prilično prometno, a u susjedstvu su i dva kafića koja u to doba još rade, dva pljačkaša maskirana fantomkama i gumenim rukavicama zaposlenicu su zaskočila na stražnjem ulazu kad je izlazila iz mjenjačnice.

Nesretnu su ženu gurnuli i zaprijetili joj pištoljem, a nakon toga iz mjenjačnice su pobjegli s oko dva milijuna kuna i 40.000 eura. Zaposlenica, koja ima umjetne kukove, pri padu se ozlijedila.

A da su pljačku unaprijed pomno isplanirali, jasno je jer je samo dan prije u poslovnicu stigla gotovina. 'Gosti smješteni kat iznad toga primijetili su i u utorak da se dva sumnjiva muškarca motaju oko mjenjačnice te su oni policiji dali opis sumnjivaca, piše Jutarnji list.